NAJSAVREMENIJA MEDICINSKA OPREMA IZ SRBIJE NA SAJMU U ČIKAGU

SRPSKA KOMPANIJA VISARIS PREDSTAVILA SVOJE PROIZVODE NA NAJVEĆEM SAJMU RADIOLOGA U AMERICI

Ovih dana u Čikagu se održava najveći kongres- sajam radiologa Amerike – RSNA (Radiological Society of North America). Sajam okuplja doktore, stručnjake iz radiologije i iz drugih medicinskih oblasti i proizvođače medicinskih uređaja iz celog sveta. Učešče na kongresu uzela i kompanija Visaris iz Srbije koja se bavi proizvodnjom digitalnih rendgen aparata, medicinskog softvera i elektronike a predstavila je svoj najnoviji aparat Vision Air 2019.

GENERALNI KONZULAT I UDRUŽENJE LEKARA ORGANIZOVALI PRIJEM ČLANOVA I GOSTIJU

Tim povodom Generalni Konzulat RS u Čikagu zajedno sa organizacijom  SAMDS (Serbian American Medical and Dental Society) organizovali su prijem gde su predstavnici kompanije Visaris i sedam lekara iz Srbije imali prilike da se upoznaju sa našim lekarima iz Čikaga i razmene iskustva. Prijemu su prisustvovali i distributeri Visaris proizvoda, lekari i saradnici iz nekoliko američkih gradova. Prisutne goste na početku prijema pozdravili su Acting konzul General Milan Varadinović i dr Ljuba Stojiljković, predsednik Srpsko Američke asocijacije lekara i stomatologa u Čikagu.

Predstavnici kompanije Visaris , generalni direktor Marko Petrović i direktor međunarode prodaje Aleksandra Begović za STV govorili su o najnovijim dostignućima iz oblasti radiologije i značaju učešća na sajmu u Čikagu. Poznati kardiohirurg prof. dr. Miljko Ristić preneo nam je ustiske sa kongresa i svoje mišljenje o napretku savremene medicinske opreme.

Slobodan Majk Pavlović, biznismen iz Čikaga u razgovoru sa ekipom Srpske Televizije naveo je da je tu da pomogne da se uradi nešto dobro zajedničkim snagama, a iz njegovog razgovora sa prof. dr Ristićem nikla je ideja o izgradnju klinike u gradu Slobomiru u Republici Srpskoj.

Dr Đorđe Lalošević rekao je da nije prvi put u Čikagu na sajmu radiologa , da je oduševljen načinom prezentacije američkih radiologa i kaže da ono što nedostaje našoj zemlji je edukacija na vrhunskom nivou. Osvrnuo se na mlade kadrove koji su Srbiji veoma potrebni i rekao da mladi hoće i žele da rade i da im treba dati šansu.

najnovija medicinska oprema iz Srbije predstavljena na sajmu u Čikagu – VIDEO

najnovija medicinska oprema iz Srbije predstavljena na sajmu u Čikagu

Pogledajte foto galeriju na linku OVDE

foto STV. naslovna: itnonline.com RSNA

 

 

Nedavne objave