SRPSKA NARODNA ODBRANA PROSLAVILA 105 GODINA POSTOJANJA I SLAVU VIDOVDAN

“DOGODINE U PRIZRENU” PORUČILA JE SRPSKA NARODNA ODBRANA NA PROSLAVI 105 GODINA POSTOJANJA I SLAVE VIDOVDAN U ČIKAGU

U svečanoj sali crkve Sv. Vaskrsenja Hristovog proslavljena je slava i 105 godina od postojanja jedne od najstarijih srpskih organizacija u Čikagu, Srpske Narodne Odbrane.  Program je počeo molitvom, osvećenjem kolača i govorom nj.p. Vladike Longina. Hor Branko Radičević odpevao je američku i srpsku himnu nakon čega se obratio predsednik SNO, Nebojša Živković.

“1914 godine Mihajlo Pupin je osnovao Srpsku Narodnu Odbranu u Njujorku. Od tada do danas SNO radi a ciljevi su da pospeši srpsku zajednicu u Americi da očuvamo srpsku kulturu, tradiciju i jezik i da budemo uvek aktivni…. Danas smo imali čast da sa nama bude prota Voja Bilbija, koji je došao specijalno iz Haga da bude naš gost, a imali smo tu čast da ugostimo i počasnog govornika, profesora Miloša Kovića”.

Nebojša Živković naglasio je da i ove godine svi zajedno iz Čikaga saljemo poruku da nema predaje, da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i završio govor pozdravom “Dogodine u Prizrenu”.

Proslavi je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi. Prisutne je tokom ručka pozdravio domaćin slave Dragan Vujošević a gosti su imali prilike da poslušaju pesmu “Sini jarko sunce sa nebesa” u izvođenju operske pevačice Slađane Sarić, zatim recital pesama Jovana Dučiča u izvođenju glumica Srpskog pozorišta “Mira Sremčević”, poemu “Nebeska liturgija” u izvođenju prote Voje Bilbije i predavanje profesora Miloša Kovića o Kosovskom zavetu.

 

SRPSKA NARODNA ODBRANA PROSLAVILA VIDOVDAN I 105 GODINA POSTOJANJA – VIDEO

SRPSKA NARODNA ODBRANA PROSLAVILA VIDOVDAN I 105 GODINA POSTOJANJA

Nedavne objave