TASTE OF SERBIA – UKUS SRBIJE, UKUS KOJI POBEĐUJE

FESTIVAL “TASTE OF SERBIA” ISPUNIO OČEKIVANJA

Taste of Serbia (Ukus Srbije), tradicionalni festival u organizaciji parohijana crkve Sv Vasilija Ostroskog (Lake Forest, IL), i ovog puta ispunio je ocekivanja.

Taste of Serbia, the traditional picnic, organized by members of St Basil of Ostrog (Lake Forest IL) once again fulfill the expectation.

Taste of Serbia 2017

Pored Srba na festivalu je bilo dosta Amerikanaca koji su sa oduševljenjem uzivali u zabavi a inače su stalni posetioci već dugi niz godina unazad. Zabave je bilo i za najmladje: igraonice, tobogani, sladoledi, secerna vuna, slatkisi …

U programu su ucestvovali: Tambura orkestar “Prazna flasa”, orkestar “Sumadija” i sarmantna Sladjana Ristic a nastupile su i folklorne grupe: Rastko, Sloboda, Stari Sokoli …

TASTE OF SERBIA VIDEO 1

U crkvenom holu organizovana je izlozba posvecena Kralju Petru II na cijoj pripremi je radila Nancy Beady sa prijateljima, a saznali smo da ce izlozbena postavka biti dostupna publici i u narednim mesecima sve do prenosenja u manastir Sv Sava u Libertivilu.

U crkvi je oba dana o. Djuro Krosnjar odrzao kratka predavanja o pravoslavlju i svecima a prisutni su imali prilike i da postave i pitanja iz oblasti istorije pravoslavlja i zivota crkve.

Pohvala na organizaciji. U organizaciju festivala ucestvovalo je oko 250 volontera sto premasuje broj parohijana pri crkvenoskolskoj opstini Sv Vasilije Ostroski.

TASTE OF SERBIA VIDEO 2 

Nepropustite da posetite ovaj festival sledece godine, u isto vreme, u subotu i nedelju uoci “Labor day” (Praznik rada u Americi, prvi septembarski ponedeljak).

Taste of Serbia 2017
Taste of Serbia 2017
Taste of Serbia 2017
Taste of Serbia 2017

Taste of Serbia 2017

Taste of Serbia 2017

 

Nedavne objave