ИВАНА ЖИГОН И КОСОВСКИ БОЖУРИ У ЧИКАГУ

НАСТУП “КОСОВСКИХ БОЖУРА” ПРОБУДИО ЕМОЦИЈЕ

Музички састав „Косовски божури“ своју америчку турнеју започели су у петак 1. јуна у српском храму Светог Стефана Дечанског у Чикагу. Певане су и рецитоване песме инспирисане Косовом и Метохијом и славном српском историјом.

НАСТУП У ЦРКВИ СВЕТИ СТЕФАН ДЕЧАНСКИ

Са гуслама је појала Бојана Пековић, а певале су и рецитовале Маја и Драгана из Велике Хоче, Милош из Ораховца, Милица и Мирјана из Приштине  у пратњи  Предрага Радисављевића на хармоници и Братислава Радисављевића на бубњу. Песме је казивала глумица Ивана Жигон.

Старешина храма Светог Стефана Дечанског Александар Петровић је говорио о симболици косовских божура.  И сам одабир овог храма за њихово прво гостовање у Чикагу носи и више од симболилче поруке.

НАТУП У ХРАМУ СВЕТОГ ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ

У Суботу је група “Косовски Божури” наступила у свечаној сали  храма Светог Васкрсења Христовог. Пристутне је пре почетка позрадвио старешина храма Протојереј др Дарко Спасојевић а у уводном делу наступио је дечији хор “Бранкићи” чији наступ је припремила председница СДП  Бранко Радичевић, Јелена Стојаковић.

У следећих десет дана етно-група „Косовски божури“  представиће се публици у регији Чикаго и делу Индијане. Наступи су организовани у спрским храмовима, а између осталих предвиђено је и гостовање и у Манастиру Нова Грачаница, седишту Средњозападноамеричке епархије СПЦ.  Косовски божури гостовања у  Америци завршавају 10. јуна.

ИВАНА ЖИГОН И “КОСОВСКИ БОЖУРИ” – ВИДЕО

Ivana Zigon i Kosovski Bozuri u Cikagu

распоред гостовања:

6/1/18 Church St. Stevan of Decani
6/2/18 Church St. John the Baptist
6/2/18 Holy Resurrèction Serbian Orthodox Cathedral
6/3/18 Church St. George
@ 12:30, 9o5 E Joliet St.Sehererville Indiana
6/4/18 Church St. Peter and Paul,
6/5/18 Church St. Nicholas
6/7/18 Church St. Nikola
7:0opm. 4301 S. Prairie Ave, Brookfield
6/8/18 Church St. Simeon Mirotocivi,
@ 7:oopm. 3737 E 114 th St., Chicago
6/9/18 Monastery New Gračanica
73opm. 3324 N Grant Ave. Lake Villa
6/1o/18 Church St. Archangel Michael
13315 15oo 186th St.. Lansing
текст и фото : Светозар Данчуо и СТВ

Nedavne objave