OBNOVA BOLNICE U KOVINU

OBNOVA BOLNICE

FONDACIJA NJ.K.V. PRINCEZE KATARINE I LAJFLAJN ČIKAGO NASTAVLJAJU SA OBNOVOM PSIHIJATRIJSKE BOLNICE U KOVINU

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina i dr Milene Bajić, predsednice organizacije Lajflajn Čikago i grupe od više od 80 Srba iz SAD otvorila je obnovljeno žensko odeljenje u psihijatrijskoj bolnici Kovin. Vrednost je 76.000 američkih dolara a obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Čikago koja radi pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Princeze Katarine, a sponzor ovog vrednog projekta bila je Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić, porodica koja je jedna od najvećih pojedinačnih donatora Lajflajn Čikago.

NJV Katarina
NJV  Princeza Katarina

Do novembra prošle godine. obnovljeno i muško odeljenje zahvaljujući donaciji vrednoj 90.000 američkih dolara. Pored ostalih popravki, zamenjena su i postavljena nova kupatila, prozori i vrata.

Kao razlog svoje posete NJ.K.V. Princeza Katarina je navela donaciju, ukupne vrednosti veće od 160.000 američkih dolara, zahvaljujući kojoj su renovirana kupatila u bolnici, i kupljeni novi prozori i vrata.

“Prvo smo završili muško odeljenje, a sada i žensko, tako da je ovo bio jedan veliki i uspešan projekat. Donacija je obezbeđena posredstvom kancelarije Lajflajn Čikago kojoj sam ja pokrovitelj, u vidu poklona Fondacije . Veoma sam srećna jer će vam ova donacija omogućiti da malo lakše radite, a boravak pacijenata u bolnici učiniće mnogo komfornijim.”

 

Dr Aleksandra Gavrilović, direktorka psihijatrijske bolnice u Kovinu, najtoplije je zahvalila Princezi Katarini, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić na njihovoj velikoj pomoći.

Veroljub Milošević, urednik

Nedavne objave