ДАН БЕОГРАДСКОГ БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ

Једна од најпознатијих високошколских установа, београдски Биолошки факултет, 28. септембра у Ботаничкој башти “Јевремовац” обележио је 164 годинa биологије у Србији и свој  дан. Поред обележавања Дана Биолошког факултета организован је и свечани пријем нових студената, а додељене су дипломе студентима који су завршили школовање. Свечаности је присуствовао већи број декана, директора научних института, академика, пословних партнера, представници јавних предузећа, запослени, пензионисиане колеге и већи број колега високошколских и научних установа из читаве Србије.

ДАН БЕОГРАДСКОГ БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

Присутним се обратио декан Биолошког факултета, проф. др Жељко Томановић, који је поздрављајући нову генерацију студената истакао значај који Биолошки факултет има у образовању, научно-истраживачком и стручном раду. Присутне је у име Универзитета у Београду поздравио проф. др Живослав Тешић, проректор, а у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја присутнима се обратила проф. др Ана Лонговић Милићевић, државна секретарка.

ДАН БЕОГРАДСКОГ БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

На свечаности су додељене награде најбољим студентима молекуларне биологије – Мили Илић (просечна оцена 10,00), биологије – Марку Терзину (9,80) и  екологије и заштите животне средине – Марти Деспотовић (9,81). Посебне награде најуспешнијима за постигнути успех и промоцију Биолошког факултета додељена је Филипу Бошковићу за најбољи научно-истраживачки рад на Универзитету у Београду у области природно-математичких наука и Ани Арсенијевић, добитница награде Круна успеха, која се додељује најбољим и најсвестранијим студентима Универзитета у Београду од стране Компаније “Petite Geneve Petrović” (Rolex). Награђени су и: Јована Ерић за екипно друго место у тиму Универзитета у Београду и појединачно треће место  на Европском универзитетском првенству у шаху; женска штафета у маратону за освојено 1. место на Београдском полумаратону у саставу: Ана Пешут, Јелена Сремчев, Сара Цветковић, Тијана Миловановић; мушка штафета за освојено 3. место (Милош Збиљић, Марко Дуњић, Немања Јеличић, Немања Стаменковић);  мешовита штафета за осовојено 3. место  (Милица Медић, Мина Обрадовић, Немања Јеличић, Немања Стаменковић) и мешовита штафета за освојено 1. место на Сомборском  полумаратону (Биљана Бурсаћ, Ана Пешут, Немања Стаменковић).

ДАН БЕОГРАДСКОГ БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

ДАН БЕОГРАДСКОГ БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

Награда за најбољи научно-итраживачки рад припала је др Ивици Димкићу, а награду му је доделила  проф. др Јелена Лозо, продекан за науку и докторске студије. Награду Фондације “Станка Ромац” за најбољу докторску дисертацију из области Хумане молекуларне генетике или биомедицине доделила је проф. Душанка Савић Павићећвић студенту Александру Бабурском са Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду. Уручена је и пригодна награда проф. др Драгану Катарановском поводом одласка у пензију.

 

За Српску ТВ УСА: Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave