AMO, TAMO, deo TRI, Vila ALEKSANDAR-ORAŠAC

AMO, TAMO. “Vila Aleksandar” ORAŠAC

Vila Aleksandar je luksuzni turistički objekat kategorije 4 zvezdice u istorijskom Orašcu, u kome je Karađorđe Petrović 1804. godine podigao Prvi srpski ustanak. Vila Aleksandar u Orašcu se nalazi, samo 74 km od Beograda, smeštena u jednom od najlepših krajeva šumadije.

Bazen i hotel panorama

Izdvojena i ušuškana u miru orašačkih brežuljaka.pogodno odredište posetilaca kojima omogućava udoban boravak, odmor, poslovni sastanak, zabavu, porodično druženje i opuštajući vikend aranžman.

Vila Aleksandar je savrameni oblik hotelijerstva pogodan za sve vrste odmora, porodičnog boravka, vikend aranžmana, poslovne sastanke i proslave. Smeštaj odiše komforom i savršeno je opremljen za ugodan odmor. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, mini bar, kablovsku televiziju, sef, internet vezu…

Vila Aleksandar u Orašcu je smeštena na posedu veličine oko četiri hektara, koji je ukrašen fontanama, senicima, ružičnjacima za sedenje u toplim letnjim danima, kao i dekorativnim bunarima sa hladnom vodom, vajatom, crkvom – brvnarom i više brvnara – bungalova komforno uređenim.

Šetnja
Šetnja

Staze za pristup prilagođene su gostima i vode kroz cvetne aleje, grupacije ukrasnog šiblja, listopadnog i četinarskog drveća, koje svojim krošnjama čine igru senki na prostranim stazama i travnjacima.

U okviru kompleksa Vile Aleksandar su i dva otvorena bazena sa vodenim igrama i toboganima, velikom restoranskom salom sa letnjom baštom, šankom i binom za muziku, gde je moguće organizovati raznovrsne zabave, skupove i noćno kupanje.

Ako u Vilu Aleksandar dođete sa namerom da spojite odmor sa poslom na raspolaganju je i konferencijska sala sa kompletnom opremom za sve vrste sastanaka

U prijatnom razgovoru uz kafu sa gospođom „alafa i omega“ Vile Aleksandara Biljana za našu televizijui kaže: Ukoliko organizujete rekreativne nastave, izlete, ekskurzije i letovanja za decu, na pravom ste mestu. Vila Aleksandar poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i organizovanju smeštaja vrhunskog kvaliteta za prijatan boravak dece. Kompleks raspolaže terenima za sport sa svim potrebnim sportskim rekvizitima, otvorenim bazenima, Adrenalin parkom kao i posebno uređenim prostorom za igru i sportske aktivnosti u šumskoj oazi. U obezbeđenom prostoru bogatom četinarskim i listopadnim drvećem, igra i zabava su zagarantovani. Osim sprava od drveta, naša šumska oaza je idealno mesto za igre otkrivanja i orijentiring.

A na pitanje koji je koncept Vile za narednu sezonu?

Biljana objašnjava :

Dečji turizam značajan je segment delovanja našeg tima, a u pogledu organizacione osposobljenosti i opremljenosti za smeštaj i ishranu dece, Vila Aleksandar je bez premca. Deca su naši dragoceni posetioci koji, u okviru turističke ponude Šumadije i kapaciteta koje nudi Vila Aleksandar imaju priliku da stiču vredna iskustva, upoznaju i istražuju kulturne i istorijske sadržaje Šumadije i Orašca, razvijaju samostalnost, solidarnost, ekološku svest, kreativnost, kao i motoričke sposobnosti.

Osim organizovanog bezbednog, ugodnog i prijatnog smeštaja, delatnost našeg tima podrazumeva i kreiranje raznovrsnih, edukativnih programa za decu. Kako bismo upoznali decu sa prirodnim lepotama ovog kraja Srbije i kako bismo im približili istorijsko naslađe, organizovali smo radionice, pogodne za realizaciju tokom hladnih i kišovitih dana. Sa kulturnim i istorijskim nasleđem Orašca i značajnim saznanjima o Prvom srpskom ustanku i celokupnom kontekstu Srbije tog vremena deca se upoznaju kroz radionice, programe Vremeplov i Pesmom kroz Srbiju, kao i edukativne filmove od kojih se posebno izdvaja Prati snove preskoči izgovore, dok naučeno proveravamo kroz interaktivne kvizove znanja. I verujte ovaj koncept za nareddnu sezonu je prihvačen, te več sada su nam rasprodati svi termini za 2018 godinu.

VAJAT

 

Vajat velika sala
Vajat velika sala

U vajatu je ambijent u kome se oseća duh stare Šumadije. Prostor je veoma pažljivo uređen, a etno-stil, drvene površine i tradicionalni detalji daju posebnu toplinu i otvaraju apetit za bogatu srpsku trpezu.

Restoran Vajat idealan je za održavanje svih vrsta proslava i porodične ručkove.

Vajat terasa
Vajat terasa

CRKVA BRVNARA SVETOG JOANIKIJA II

Crkva brvnara

 

Aleksandar Novaković
Aleksandar Nedeljković

Gospodin Aleksandar Nedeljković realizovao je podizanje crkve brvnare, u okviru kompleksa Vile Aleksandar. Njegov deda Janićije, vernik iz Peći ostavio je u amanet da se podignu crkva brvnara i da se posveti prvom srpskom patrijarhu Svetom Joanikiju II. On je bio srpski prosvetitelj, arhiepiskop, a potom i prvi srpski patrijarh koji je živeo u XIV veku, a Srpska pravoslavna crkva slavi ga kao svetitelja. U jedinstvenoj crkvi brvnar obavljaju se venčanja i krštenja u duhu srpske tradicije.

Pored šetnje parkovski uređenim dvorištem, travnjacima i stazama kroz bogate krošnje četinarskog i listopadnog drveća, u kompleksu Vile Aleksandar možete uživati na vrhunskim sportskim terenima za košarku, tenis, rukomet, odbojku i fudbal. Multifunkcionalni tereni, kvalitenih podloga, idealni su za porodična druženja i sportska nadmetanja.

ADRENALIN PARK

Adrenalin kutak
Adrenalin kutak

Sportsko-rekreativni poligon namenjen je svim posetiocima Vile Aleksandar i osmišljen je tako da se doživi prava avantura, uživajući u prirodi, sportu i zabavi. Bez obzira na uzrast ili fizičku spremnost, pruža se mogučnost da se stekne nova i neponovljiva iskustva. Izazov predstavljaju prepreke na drveću, zip line, viseći mostovi, mreže, stubići i grede, kao i zabavne igre.Tu su i prostrani tereni za košarku, rukomet, tenis i odbojku.

Popodne dečji žamor na terenu za mali fudbal. Dvadesetak devojčica i dečaka trčkaraju za loptom.

Tu je i sudija Miloš profesor muzike i autrihter crvenokosa učiteljica Nina iz Beograda, koji mnogo više brinu da se neko ne povredi nego o propisima igre.

Derbi

Pitam sudiju koji je rezultat i Miloš sa osmehom kaže da nema pojma, ali misli da je ona strana dala više golova. Na moju primedbu da neki dečaci a naročito devojčice i nisu baš vešti sa loptom. Miloš je saglasan i poziva me da večeras svartim na terasu restorana pa ću videti i čuti kakva su to deca.

DIVNA DECA

Nešto posle večere na terasi ista deca i malobrojna publika. Mikrofon preuzima animator Mladen, zvani Vrabac i najavljuje da će u prvom delu nastupiti profesori muzike muzičke škole iz Zrenjanina a posle nastupaju „fudbaleri“ ali ovog puta kao horska grupa.

Dok su Miloš, sada kao klavijatura, i njegova supruga Natalija Pejčić violina muzicirali dvadeseak učesnika fudbalskog popodnevnog derbija su u kamernom ambijentu na pravim mestima aplaudirali a onda su poređani u tri reda prelepo horski nastupili i dobili zaslužen aplauz.

Hor

Bio je to nezaboravan nastup. Pitam „Vrabca“ kako uspeva da uskladi u jednu celinu decu staru od šest do deset godine, a on kaže : ’’Pa ja volim decu a oni poštuju mene te smo jedna pozitvna družina

 

Sutradan ovoj divnoj deci ističe petodnevini aražman te su odlučili da naprave „Žurku“

Druženje
Druženje

19:00 okupljeni u konferencijskoj velikoj sali. Muzika, pevanje, grljenje i koregrfski nastupi Vrabac drži sve pod kontrolom. Atmosfera idilična i na kraju podela diploma za posebna isticanja. Sergej za prvo mesto osvojeno za ….,Mirjani diploma za igru pantonima, Zoranu za veoma lepom vladanju na bazenu, i tako redom svi su zaslužili po neku diplomu Ovaj za ovo onaj ono, pa i ja!

Jutro stvari spakovane, čeka se autobus, zajedničko slikanje, opet grljenje, po neka suza iz prikajka, maženje dvorišng crnog psa dečijeg ljubimca. Guranje ko če pre da zagrli njihovo velikog druga Vrabca i da se slika sa njim.

Vrabac ulazi u svoj auto i odlazi da se vidi sa svojom porodicom u Vrnjačku Banju, deca ulaze u autobus Jedni za Beograd, osnovnci škole „Vladislav Ribnikar“ a dve gupe za Zrenjanin osnovci škole „Đuro Jakšić“ i deo dečjeg hora „Super nova“ Siguran sam da če i u Beogradu biti grljenja i plakanja.

Autobus odvozi ovu grupu a pored zatvorenih vrata ostajem ja, po malo tužan i crni pas ljubimac ove grupe dece.

I na kraju moram da kažem da je u okviru kompleksa higijena i bezbednost na vrhunskom nivou, kao i ljubazni

personal: Biljana, Staša, Mića, Miki, Ivana, Sneška a posebno maestralni kuvar Aca i njegovi specijalno pripremljena srpska jela: proja, jagnjetina i teletina ispod sača, dimljena rebarca, specijaliteti sa roštilja i druge specijalitete domaće kuhinje.

 

Veroljub Milošević, urednik

 

(photo Irena M.)

 

Nedavne objave