HIT POZORIŠNA PREDSTAVA

U SRBIJI I INOSTRANSTVU HIT POZORIŠNA PREDSTAVA

Pozorišna predstava, ili još bolje, scensko-muzički performans  ”Čipka i čokolada” je nastala po istoimenom romanu koji su napisali, Danijela Božičković Radulović, Antileta Ana Živković i Stanko Holcer (koji je ujedno producent komada). Premijera predstave je održana u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” u Beogrdu 20. februara 2016. godine pred prepunim gledalištem i prisustvom mnogih medija,  štampanih i elektronskih. Ne pamti se skoro da je jedna predstava za tako kratko vreme izazvala toliko interesovanje i pohvale javnosti kao ova. Predstava je osmišljena kao srpska verzija američke hit-TV serije ”Seks i grad”. U ovom komadu jedna plavuša, Čarna (igra je Svetlana Milenković) i crnka, Čupka (Anita Petković, kćerka muzičara Dejana Petkovića), dve najbolje drugarice, pričaju o svojim iskustvima iz života. Uvek aktuelni muško-ženski problemi prikazani su na interesantan način u ovom scensko-muzičkom performansu. Posebna pohvala je ta što je sve smešteno u  TV šou pod nazivom “Opušteno”, a sama ideja je izazvala odličnu interakciju sa publikom. U predstavi sa uspehom igra i poznati voditelj, Mikan Kozomora (Zverka).

 

Ovaj uzbudljivi performans nastao je na osnovu knjige „Čipka i čokolada” koji na duhovit način predstavlja mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Oni  na pozornici oživljavaju sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među ljubavnim parovima, koja nemaju kraja. Po uzoru na tv serijske prijateljice iz Njujorka, koje muke muče sa muškarcima i glavne junakinje ove komedije Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje nerešive probleme. Čarna je srećno udata, majka troje dece, a Čupka je još uvek slobodna i traži čoveka svoga života. Njih dve vode potpuno drugačij život,  ipak se savršeno razumeju. Da bude malo još zanimljivije u predstavi  dolazi nam i Cajka koju glumi Nataša Jaramaz  i ona sve predrasude “ubija”. Stigla je iz Dalmacije, sa velikim snovima  i malo para …

 

Predstava je osmišljena  kao komična priča u kojoj dve najbolje dugarice Čupka i Čarna razmenjuju iskustva  iz svakodnevnog života, glumice na sceni oživljavaju svoje svakodnevne dogodovštine, svađe, mirenja, preispitivanje među parovima, koja nemaju kraja. Čarma je još uvek slobodna i traži čoveka svog života. Čupka je srećno udata, majka troje dece. Njih dve vode potpuno drugačije živote, a ipak se savršeno dobro razumeju, imaju slične probleme.

 

U novoj predstavi glume pored Anite Petković, Svetlane Milenklović, Nataše Jaramaz i Mikana Kozomare specijalni gosti, Frano Lasić, Dejan Petković, ali, u komadu  uvek ima i gost iznenađenja.

 

Predstava  je igrana preko pedeset puta (Šabac, Valjevo, Beogradu (pet puta), Krupanj, Bijeljina (Republika Srpska), Čelarevo, Zaječar (Pozorište “Zoran Radmilović”), Donji Milanovac, Niš, Vrbas, Apatin, Vučje, Vršac, Novi Bečej, Dimitrovgrad … Komad je izveden i u inostranstvu, Nemačkoj (Minhen), Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj …

 

za Srpsku televiziju Čikago: Zoran JAKŠIĆ

editing : Veroljub Milosević

foto : youtube printscreen

posetite kategoriju kultura na linku https://srpskatelevizija.com/category/kultura/

 

Nedavne objave