KANADSKE FOTO ILUZIJE: SAFARI U SRCU ONTARIJA

Na prvi pogled može vam se učiniti da ste u Bocvani, Tanzaniji ili Keniji, ali ovo je ipak „African Lion Safari“ u Hamiltonu. Ovaj Safari je svoje „kapije“ otvorio davne 1969, očaravajući brojne posetioce u periodu od preko pola veka.

Iako ga od Afrike deli velika udaljenost, ova specifična atrakcija dosta uspešno dočarava Afrički pejzaž, naročito Kanađanima sa plićim džepom koji retko kada putuju, a pritom ih (možda) krasi bujna mašta.

Safari u Hamiltonu je dom preko hiljadu različitih vrsta životinja. One su podeljene po regionima iz kojih potiču: Afrika, Azija, Severna Amerika…

Park se prostire na oko 300 hektara površine i otvorenog je koncepta, što posetiocima pruža mogućnost da iz svojih automobila zavire u svaki kutak, i da divlje životinje posmatraju u svom skoro-prirodnom staništu, kao i da im se približe više nego ikad.

Tu su: lavovi, majmuni, žirafe, bizoni, jeleni, lopatari…

Park je otvoren za posetioce samo 6 meseci godišnje – od maja do oktobra, a kada nastupi duga i hladna kanadska zima, životinje koje su iz tropskih područja bivaju smeštene u zatvorene prostore sa grejanjem.

Samo na tren „African Lion Safari“ stvoriće vam iluziju – da ste na safariju u nekom divljem i lepom afričku predelu, gde lovokradice ubijaju čak i žirafe. Prema podacima fondacije Divljeg sveta Afrike u poslednjih 30-tak godina oko 40 odsto populacije belih žirafa je nestalo. Lov na ove životinje zbog mesa i kože, nažalost se nastavlja…

 

Izvor: SAN magazin, Kanada

Fotografije i tekst: Lazar Petrović, diplomirao fotografiju na Seneca College u Torontu, član Nezavisnog Udruženja Novinara Srbije (NUNS) od 2023.

Nedavne objave