VELIKO SLAVLJE U INDIJANI, GOSTI POZRAVILI SVETSKOG ŠAMPIONA STEVANA MIĆIĆA

PROSLAVLJENE DVE VELIKE POBEDE, POBEDA ŠAMPIONA STEVANA MIĆIĆA I POBEDA SRPSKE VOJSKE U VELIKOM RATU

Važan povod za slavlje bio je sinoć je u Indijani. Sala crkve Sveti Sava u Merilvilu sinoć je bila prepuna gostiju iz raznih krajeva Indijane, Ilinoisa i Mičigena koji su došli da pozdrave svetskog šampiona u rvanju  Stevana Mićića. Stevan je najpre pozdravljen velikim aplauzom prisutnih nakon čega je počeo program i obraćanje a zatim večera i zabava.

Stevan Mićić, rođeni Amerikanac a Srbin po poreklu i u duši predstavljao je Srbiju na nedavno završenom svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu gde je osvojio zlatnu medalju u slobodnom stilu do 57 kilograma i postao svetski šampion. Mićić je u finalu takmičenja savladao Japanca Ruija Higučija rezultatom 7:4 i tako postao šampion planete. Samim tim kvalifikovao se za olimpijadu 2024 koja će biti u Parizu gde Stevan planira da osvoji zlato.

Upravo ovaj događaj bio je dobar povod da se proslavi zlato a i obezbede sponzori i donacije za Stevanovo učešće na olimpijadi 2024 u Parizu.

-Proslavljamo dve vlike pobede, pobedu našeg Stevana Mićića koji je na Svetskom prvenstvu u rvnju 2023 godine u Beogradu kao reprezentativac Srbije osvojio zlatnu medalju u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma i postao svetski šampion. Ovo je prvi put da je jedan naš sportista rvač ikada u rvanju slobodnim stilom u istoriji sporta osvojio zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije, naglasio je Milorad Ravasi kome je pripala čast da vodi program tokom proslave.

– Danas takođe obeležavamo i dan velike pobede i proboj solunskog fronta srpske vojske u Prvom svetskom ratu, dodao je Ravasi. Državni praznik, Dan primirja, odnosno na Dan pobede u Velikom ratu, čiji je simbol cvet Natalijine ramonde, proslavlja se u Srbiji od 2012 godine svakog 11 novembra. Tog dana 1918 godine u Francuskoj je potpisano primirje i tada je konačno i formalno završen Prvi Svetski rat. Srbija je najduže učestvovala u tom ratu i u odnosu na broj stanovnika podnela je najveće žrtve – i civilne i vojne.

Na predlog Srpskog radija Čikago i porodice Ravasi vladika Longin odlikovao je Stevana Mićića ordenom Svetog Mardarija koji će naknadno biti uručen Stevanu. Takođe Stevanu je uručena i značka Natalijine Ramonde koja će biti simbol pobede na njegovom učešću na Olimpijskim igrama u Parizu 2024 godine.

Proslavi su prisutvovali Stevanovi roditelji, rodbina, prijatelji, trener Nick Petrov, kolege sa fakulteta i iz sportskog kluba Galaxy Chicago, predstavnici iz Generalnog konzulata u Čikagu, protojerej-stvarofor hrama Sveti Sava u Merilvilu Marko Matić, protojerej i dekan Bogoslovskog fakulteta u Libertivilu Aleksandar Novaković i brojni prijatelji i poštovaoci Stevanovog uspeha. Zahvalnice od Stevana i kluba Čikago Galaksi primili su Drago H. i  Paul Petrov za veliku podršku i zalagenje koje je doprinelo stevanovom uspehu.

Stevan je ušao u istoriju kada je u Beogradu 18. septembra osvojio prvu titulu prvaka Srbije u slobodnom stilu za muškarce. Pobedio je dvostrukog svetskog i aktuelnog olimpijskog šampiona i druge svetske šampione. Možete podržati Stevanovo sledeće putovanje u njegovoj potrazi za olimpijskim zlatom u Parizu 2024. na linku OVDE

FOTO GALERIJA

PROSLAVA ZLATNE MEDALJE U INDIJANI – VIDEO

Stevan Mićić, svetski šampion u rvanju - proslava zlatne medalje u Indijani

Autor: Srpska Televizija USA

Foto, video: Saša Lukić Srpska Televizija USA

Nedavne objave