TRI UZASTOPNA KONCERTA ALEKSANDRE PRIJOVIC U BEOGRADU

Prija tri noći “palila” Štark  arenu

Protekla tri dana vikenda u prepunoj beogradskoj Štark areni ispunjenoj svake noći do poslednjeg mesta popularna pevačica Aleksandra Prijović u organizaciji Sky Music-a održala tri spektakularna i nezaboravna koncerta. Spektakl pevačici uveličali i brojni gosti poznati pevači Aco Pejović, Saša Matić, Ceca Ražnatović, Lepa Brena i drugi.

Dugo najavljivani solistički koncert sve popularnije srpske  pevačice Aleksandre Prijović održan je proteklog vikenda pod svodovima najveće dvorane na Balkanu Štark Arene u Beogradu.

Interesovanje za koncert ove mlade umetnice je bilo ogromno jer su se karte za dva dana istog prodale jos pre par meseci pa je Prijovićka u saradnji sa Sky Music-om organizatorom istih zakazala i treci uzastopni nastup u tri dana i karte su takodje za isti vrlo brzo planule.

Neverovatno interesovanje za nastup ove pevačice govori o njenoj trenutnoj popularnosti jer nijedan umetnik do sada sem Zdravka Čolića i Lepe Brene u Stark areni nije držao tri uzastopna koncerta u tri dana a da su pritom sve karte rasprodate.

Preko 50000  karata je Aleksandra Prijović prodala za svoje koncerte na kojima je uz dupke  pune dvorane i svojim atraktivnim gostima oduševila sve prusutne koji su više nego zadovoljni  napuštali dvoranu posle nastupa popularne pevačice.

Folk zvezda Aleksandra Prijović begradskim koncertima u Štark arenin započela je regionalnu turneju “Od istoka do zapada” i na istom mestu kako je rečeno nastupala je tri noći uzastopce.

Prve noći je pesmom “Za nas kasno je” otvorila svoj nastup a isto je učinila i druge i treće noći. Tom pesmom  se prve noći rasplakala i obratila majci Borki u publici sa pitanjem seća li se kada su pre 15 godina prolazili pored Arene i kada joj je rekla kako bi jednog dana volela da peva u njoj.

Prvim koncertom u Štark areni Prijovićka je ostavila bez daha hiljade svojih fanova dokazujući da je možda u ovom momentu jedan id  najvećih koncertnih izvodjača u Srbiji i u regionu.Publika je vec prve večeri prusustvovala nevidjenom audio vizuelnom spektaklu za koji je bio zadužen Skymusic a Prija je prepunoj Areni priredila brojna iznenadjenja od kojih je svakako najveće bilo Aco Pejović i Dejan Kostić koji su se pojavili kao specijalni gosti.

Najavom izlaska najvećeg boema domaćeg estradnog  neba na sceni Ace Pejovića najveća koncertna dvorana je eksplodirala od oduševljenja. Njegov moćni vokal i šarm su naišli na glasan aplauz prepune dvorane i publika nije mogla da se uzdrži od skandiranja njegovog imena. Aco je izveo neke od svojih najvećih hitova a zajedno sa Prijovićkom stvarali su trenutke koji će se dugo pamtiti.

Drugog dana i drugi koncert Prijovićke ostaće urezan u anale domaće muzičke scene kao jedna id najmoćnijih audio-vizuelnih koncertnih senzacija i dogadjaj koji će se prepričavati generacijama. Moćan glas, dupke puna dvorana fanova, obilje emocija savršena, scenografija i koreografija uz najsavremeniju audio – video produkciju tako bi se u nakraćem mogao opisati drugi koncert Akeksandre Prijović koja je ovim nastupom premašila očekivanja i najvećih muzičkih kritičara i publike u prepunoj  Štark Areni drugu noć zaredom. Koncert je trajao gotovo tri sata tokom koje smo videli izdanje Aleksandre koje do sada nije vidjeno. Njena energija i strast prema muzici bili su zarazni, a publika je takodje odgovarala na isti  način pevajući u glas sa njom i stvarajući  fenomenalnu atmosferu.

Specijalno iznenadhenje druge večeri i jedan od najupečatljivijih utisaka, desio je kada je na binu izašla Lepa Brena što je kod publike izazvalo nevidjeno oduševljenje uz glasne aplauze i ovacije.Najemotivnije je bilo kada su Brena i Prija uz zagrljaje i suze otpevale pesmu “Poželi sreću drugima” uz ovacije prisutnih.

Ništa nije bilo ni manje emotivno kada su na sceni nastupili momci iz Lexington benda koji su takodje bili specijalni gosti.I treće veče publika u prepunoj Areni je bila deo jedinstvenog putovanja kroz Aleksandrinu muzičku strast i emociju.Ona je demonstrirala svoj izuzetan talenat ne samo  moćnim glasom nego i emocijama koje je nesebično dala svakom svom fanu koji je imao priliku da popularnu Priju vidi i treće noći ali i prethodna dva dana u najvećoj koncertnoj dvorani u zemlji i Balkanu uopšte.

Koncerti kojima je Aleksandra započela svoju regionalnu turneju “Od istoka do zapada” obeležili su hitovi poput “Dam, dam, dam”, “Legitimno”, Zvuk tišine”, “Sabotiram” i mnogi drugi koji su zapalili Arenu ali i najsavremenija audio-video produkcija za koju je bio zadužen Skymusic.

I treće veče Alejsandra je imala goste iznenadjenja a bili su to jedan id najvećih pevača domaće folk scene – Saša Matić sa kojim je Prijovićka otpevala čuveni hit “Ko si ti” kao i Dejan Kostić sa kojim je snimila jedan id svojih loslednjjh albuma”Ludnica”

Nakon tri rasprodana koncerta u rekordnom roku bez ijedne reklame Aleksandra je pokazala da je izvodjač svetskog kalibra a njene nastupe u narednom periodu očekuju i fanovi širom regiona pa do kraja godine predstoje još dva rasorodata koncerta u Zagrebačkoj Areni koi i nastupi u Tuzli i Sarajevu.

 

O  utiscima sa  koncerta  Prijovićka je govorila posle prvog koncerta  pred novinarima.

“Hvala što ste došli i što ste uz mene sve ove godine. Pored toga što ste radili nadam se da ste i uživali. Sve vreme koncerta sam se uzdržavala. Nisam krila emocije ali nisam htela da plačem na svakih pet minuta kako sam se stvarno osećala. U nekim momentima nisam mogla da, se iskontrolišem. Mogla sam da plačem celu noć od neverovatne energije.Najviše sam se uplašila na na samom početku kada sam ulazila na binu,plašila sam se kako ću da podnesem taj naboj pozitivne energije ali sve je ispalo kako treba. Kad su posle prve pesme svi zapevali samnom u glas počela sam da, se tresem kao prut a isto je bilo i kada, sam videla sina kako se veseli. Drhtala sam i kada sam se prvi put obratila publici kada sam se setila prvog dolaska u Beograd kada sam babi i dedi posvetila pesmu “Sve po starom”.Hvala svima koji su bili, nadam se da ce svaki kocert biti ovakav “

rekla je Prijovićka posle prvog koncerta.

Mlada zvezda je postala prva Zvezda Granda koja je nastupala u najvećoj dvorani na Balkanu kada je i oborila rekord Lepe Brene kao jedine žene koja je više od jedne večeri pevala u ovoj dvorani.

Na kraju konstatacija da je Akeksandra Prijović započela svoju regionalnu turneju “Od istoka do zapada” i oborila sve rekorde posećenosti.Publika je reagovala više nego odlično tokom sve tri večeri, euforja fanova nije se stišavala nijednog momenta,a ova Aleksandrina turneja zasigurno će ostati upamćena kao muzičko-scenski i audio-vizuelni spektaml koji je promenio pravila i postavio nove standarde muzičke industrije na ovim prostorima.Organuzatir svih koncerata je bio Skymusic.

Za STV USA CIKAGO

RAJKO  DELIBAŠIĆ

FOTO : IM Live Production

Nedavne objave