POPULARNA “TROJKA IZ BLOKA” NA VIŠE OD 20 LOKACIJA U SAD. PO PRVI PUT U MILVOKIJU I DENVERU

KRENULI SU SA ŠUTIRANJEM TROJKI NA KOŠ U BLOKU 21 U BEOGRADU A DANAS BROJE NIZ USPEŠNIH HUMANITARNIH AKCIJA

Popularna “Trojka iz Bloka” nastala je 2012. godine u školskom dvorištu jedne beogradske škole u Bloku 21 kao ideja da se akcijim šutiranja trojki na koš sakupi novčana pomoć i pomogne najugroženijima. “Trojka iz Bloka”, koju organizuje humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” danas se može pohvaliti nizom uspešnih humanitarnih turnira ne samo u Srbiji nego i širom Amerike.

Kako navodi Petko Petrović, predsednik ogranka “Srbi za Srbe” za Ameriku, ove godine se očekuje rekord po broju održanih turnira “Trojke” u američkim gradovima. Počevši u junu sa turnirom u Čikagu, nastavili su za Majami, Klivlend, Njujork, Dalas, Denver i druge gradove širom SAD-a i  do kraja sezone planiraju da obiđu 23 grada u Americi i nekoliko u Kanadi. Za “Trojkom” vlada veliko interesovanje pojedinaca a i dosta kompanja i sponzora prključilo se akciji i doprinelo da se skupi što više novca za ugoržene porodice u Srbiji.

TROJKA IZ BLOKA PO PRVI PUT U MILVOKIJU I DENVERU

Humanitarni turnir “Trojka iz Bloka” održan je u subotu prošlog vikenda po prvi put u Milovokiju tokom festivala “Serbian Days”. Pobednici turnira bila je ekipa Windy City a turnir je propraćen navijanjem publike,  žvizducima i apauzima. Ućešnika je bilo raznih uzrasta a najviše omladine.

Odmah sutradan,  u  nedelju 27 avgusta turnir je održan po prvi put i u Denveru. Denver je pokazao sviju humanost pa je to bio jedan od najuspešnijih turnira u SAD od kada se Trojka iz bloka organizje, mala parohija velikog srca.

Bez Jokića i previše reklame 45 prijavljenih takmičara i okupljeni parohijani su se posle liturgije prvo poslužili posnim ručkom a posle otpočeli i takmičarski deo. Sakupljeno je oko $17000.00 za pomoć socijalno ugroženim porodicama, veliki broj donacija kako od pojedinaca tako i od kompanija.

 

Organizatori Trojke izrazili su veliku zahvalnost za donaciju od $2000 od Srba sa Aspena koji su došli isključivo da bi dali donaciju i pomogli deci Srbije.  Takođe velike zasluge za uspeh ovog dešavanja u Denveru  ima i sveštenik Otac Radovan koji se svojski potrudio da bude dobar domaćin i da pomogne kako bi se Trojka iz Bloka po prvi put održala u Koloradu. Trojka u Denveru protekla je izvanredno a raspoloženje prisutnih je doprinelo da se ona svrsta u najuspešniji turnir do sada.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji zvanično i u SAD od 2010 i ima neprofitabilni 501c3 status koji pomaže da se donacije odbiju od poreza. Sve je proteko u najboljem redu i svi su bili odlično raspoloženi i želeli da svojim donacijama i učešćem daju doprinos.

TROJKA IZ BLOKA U MILVOKIJU – VIDEO

O predstojećim turnirima “Trojke iz Bloka” u Americi saznajte na linku OVDE

O akcijama humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” pročitajte OVDE

Autor: Srpska TelevizijaUSA

Foto, video : STV i Trojka iz Bloka

 

 

Nedavne objave