OTVORENA NOVA ZGRADA AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Svečanom ceremonijom u Vašingtonu je otvorena nova Ambasada Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama

U Vašingtounu na 16. ulici nedaleko od Bele Kuće je 11 oktobra svečano otvorena Ambasada Republike Srbije. Svečanosti je prisustvovala delegacija iz Srbije koju su činili: supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković a domačin je bio ambasador Srbije u Americi Marko Đurić.


Đurić je istakao da je otvaranje ambasade kruna napora koji su u protekle dve godine učinjeni na približavanju dve zemlje, podsetivši da je u tom periodu srpski kokus udvostručen i da su suštinski napredovali ekonomski odnosi, kao i da su otvoreni razgovori u brojnim značajnim oblastima, kao što su bezbednost, kultura i sport.

Na svečanosti je govorila i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić , koja je podsetila da su u stvaranju i razvoju SAD učestvovali i danas učestvuju brojni ugledni Srbi, tako da se može govoriti i o srpskom doprinosu izgradnji američkog sna.

Otvaranju ambasade prisustvovali su i specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i komandant Nacionalne garde Ohaja Džon Haris, koji su konstatovali da otvaranje nove ambasade Srbije u Vašingtonu simbolizuje otvaranje nove ere u bilateralnim odnosima. Takođe prisustvovale su i zvanice iz Čikaga među kojima je bio i Generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović sa suprugom.

Izvor i foto : Ministarstvo Spoljnih Poslova

Nedavne objave