POŽAR UNIŠTIO DOM ŠTIĆENIKA “PREOBRAŽENJE”, UDRUŽENJU POTREBNA POMOĆ ZA OBNOVU OBJEKTA

Veliki požar koji se dogodio 21. septembra 2022 godine je zahvatio celokupan dom štićenika, udruženja građana za borbu protiv narkomanije i ostalih vidova zavisnosti “Preobraženje”, i uništio je celokupnu imovinu. Velika je sreća što niko od 25 štićenika nije povređen ali je materijalna šteta velika i u tom požaru je uništen gotovo ceo inventar zajedno sa ličnim stvarima štićenika, sva stolarija, nameštaj i celokupni krov.

“Od svog osnivanja 2017 god. pa do tog kobnog dana je koroz centar porošlo nekoliko stotina obolelih od svih vidova bolesti zavisnosti. Uz veliki trud i rad samih štićenika i osoblja centar je
pet godina podizan i ostvarivao je zavidne rezultate u borbi protiv narkomanije: stotinak i više u potpunosti izlečenih, oko 20 krštenih, zasnovano je i nekoliko pravoslavnih brakova iz kojih su se izrodila deca. Nažalost dok je centar u ovakvom stanju tojest obnove, moćićemo da primamo veoma mali broj štićenika, što je itekako uznemirilo srpsku javnost. Mnogi zainteresovani za dolazak kao i njihovi roditelji su zbog naše trenutne situacije očajni, stoga molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu, da što pre obnovimo centar i počnemo da radimo u punom kapacitetu” – navode iz udruženja građana za borbu protiv narkomanije i ostalih vidova zavisnosti – Preobraženje.

KOMERCIJALNA BANKA:
205-250668-28
PayPal:
preobrazenjesrb@gmail.com

E-pošta: preobrazenjesrb@gmail.com
Sajt:preobrazenje.rs, Mobilni telefon: +38164/3563220

Nedavne objave