DVOJE NAŠIH UMETNIKA NASTUPILI SA DELIMA SRPSKIH KOMPOZITORA NA NFA KONVENCIJI U ČIKAGU

DRUGI NASTUP U VINETKI ZA LJUBITELJE KLASIČNE MUZIKE ISPRAĆEN APLAUZOM

Nacionalna Američka Asocijacija Flautista NFA je nedavno imala proslavu povodom 50 godina postojanja. NFA je najstarija i najbrojnija asocijacija flautista koja svake godine održava konvenciju u različitim gradovima Amerike i okuplja flautiste iz celog sveta.

Na koncertu povodom toga među brojnim umetnicima nastupilo je dvoje naših umetnika iz Beograda, Snježana Pavićević svirajući pikolo flautu i pijanista Vladimir Vanja Šćepanović. Što je interesantno , kompozicije koje su izveli su takodje dela mladih domaćih umetnika Ivana Brkljačića i Davida Mastikose.

Tokom boravka u Čikagu Snježana i Vanja su za ljubitelje klasične muzike priredili još jedan nastup u Vinetki. Koncert u organizaciji Biljane Stefanović okupio je publiku koja je uživala u zvucima flaute i klavira. Nastup Snježane i Vanje ispraćen je aplauzom i oduševljenjem. Njih dvoje su izrazili zadovoljstvo i pomenuli da je jedan od razloga za ovakav prijatan nastup njihovo prijateljstvo i saradnja sa violinistkinjom Verom Stefanović, Biljaninom ćerkom, koja živi u Beogradu a nastupa u Italiji i sa kojom već duže vreme imaju zajedničke nastupe.

NASTUP SNJEŽANE I VANJE – VIDEO

Nedavne objave