ODRŽAN 32 SERB FEST U ČIKAGU, OMLADINE VIŠE NEGO IKAD

TRESLO SE KOLO DO KASNIH VEČERNJIH SATI, GRMEO ROKENROL, NAZDRAVLJALO SE I PEVALO

Trodnevni tradicionalni srpski Festival Serb Fest uspešno je održan i ove godine. Ovaj festival koji traje već 32 godine u Čikagu na imanju crkve Vaskrsenja Hristovog sada okuplja nekoliko hiljada ljudi a počeo je kao popodnevni piknik parohijana i prijatelja.

Srbi iz Čikaga i okoline ovaj vikend iskoristili su da posete festival, uzivaju u muzici, hrani i druženju. Organizatori su se pobrinuli da naprave ugođaj svim generacijama i ponude široku lepezu kulturno umetničkog programa, zabave, hrane muzike i poslastica. Izuzetna radost je što je veliki broj omladine bio prisutan na feativalu što govori da mlade generacije vole svoju tradiciju, poštuju korene i poreklo. Za mališane u dvorištu hrama napravljen je zabavni park koji je bio prepun dece.

SERB FEST 2022 ČIKAGO DRONE VIDEO

Serb Fest 2022 Chicago drone video

Pored zabave i hrane mnogi posetioci dodju da posete hram i prisustvuju svetoj liturgiji, posete izložbu i isprate kulturni program. Folklorna grupa Oko Sokolovo koja je nastupila sva tri dana ovoga puta priredila je splet folklornih igara i performans koji je izazvao veliku pažnju prisutnih dok je u velikoj sali bila je izložba pravoslavne i srpske kulture.

ODRŽAN 32 SERB FEST U ČIKAGU – VIDEO

ODRŽAN 32 SERB FEST U ČIKAGU

Muzički program tokom festivala činili su Mića Radovanović, Neda Gorančić, Ivan Jovičić, Dijana Antonijević, Neša Castello,  Dunav tamburica orkestar i Prazna flaša tamburica orkestar a u drugom delu programa za ljubitelje zabavne muzike nastupili su Rock Yunion i DJ Spaz. Treslo se kolo do kasnih večernjih sati, pevale su se srpske pesme,  grmeo rock’n roll i nazdravljalo.

SERB FEST 2022 ČIKAGO KOLO – VIDEO

Počeo Serb Fest na Redwood-u , jos dva dana druzenja i zabave

FOTO GALERIJA 

Serb Fest 2022 Redwood Drive Chicago

tekst: STV

foto-video: Sasa Lukic Srpska Televizija USA

Nedavne objave