УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ ФОНДА БРАНИСЛАВ МАНЕ ШАКИЋ ТАМАРИ ВЕСНИ

У просторијама Радија “Слово љубве” АЕМ у улици Краљице Наталије у Београду, данас 21. јуна 2022. године, приређено је уручење награде Фонда “Бранислав Мане Шакић” за 2022. годину госпођи Тамари Весни, оснивачу и директору “Српске Tелевизије” из Чикага (САД).

Госпођа Весна је заједно са Сањом Лубардић, дугогодишњим новинарем и уредником “Студија Б” и истакнутим сарадником радија “Слово љубве”, добитник овог престижног признања које се пуних 25 година додељује појединцима за очување српског језика и неговање културе говора у електронским медијима Србије, окружења и расејања. Подсетимо да је Специјално признање, које се од 2017. додељује странцима за изузетно владање српским језиком, ове године припало Италијану Марију Лигуорију, доценту на Философском факултету и Академији уметности у Новом Саду и писцу дела на српском језику.

 

С обзиром да гђа Тамара Весна није могла да присуствује свечаности доделе овог признања, која се традиционално 5. јуна одржава у Народној библиотеци у Смедереву, са благословом о. Арсенија Арсенијевића, Главног и одговорног уредника радија “Слово љубве”, свечано уручење награде одржано је у просторијама радија, који се сада може подичити са два добитника ове награде: Јеленом Јеж (2018. године) и Сањом Лубардић (2022. године).

Слушаоци радија “Слово љубве” имаће прилику да у специјалној емисији која је на програму у четвртак 23. јуна 2022. године – премијерно од 15 часова и репризно од 23 сата, чују и разговор који је забележен са гђом Тамаром Весном.

Dodela plakete Tamari Vesni VIDEO

Dodela priznanja fonda Branislav Mane Šakić Tamari Vesni

Извор: Радио “Слово љубве”

Фото: Саша Лукић

Nedavne objave