AKADEMIJA SVETI SAVA IZ ČIKAGA PROSLAVILA 20 GODINA RADA

GALA VEČE PROPRAĆENO NAGRADAMA I APLAUZIMA

Srpska škola iz Čikaga – Akademija Sveti Sava proslavila je sinoć 20 godina rada i postojanja. Gala veče u sali “Viktoria in the park” propatili su prigodan program, večera, druženje i muzika. Skup je imao i donatorski karakter. Veliki broj gostiju a i onih koji su tokom godina uvek bili tu,  nesebično pomagali akademiju i učestvovali u očuvanje srpske kulture i jezika okupilo se da podrži rad Akademije Sveti Sava, proslavi 2 decenije rada i pomogne u prikupljanju sredstava za izgradnju nove školske zgrade. Gala veče je započeto molitvom koju je očitao protojerej Darko Spasojević a zatim su prisutni pozdravili aplauzom nastup hora Branko Radičević na čelu sa Jelenom Stojaković.

Svečani deo propraćen je obraćanjem člana odbora akademije Gorana Spaza Davidovca, Generalnog konzula Damjana Jovića i glumice Katarine Radivojević. Arhimandrit Serafim Baltić tokom većeri podelio je priznanja zaslužnim pojedincima za doprinos radu Akademije Sveti Sava a orden Svetog Mardarija dobila je učiteljica Svetlana Aleksić. Video porukom skup je pozdravio patrijarh srpski Porfirije, vladika Longin i nekoliko javnih ličnosti iz sveta filma i sporta i politike.

Na proslavi godišnjice organizovana je i aukcija na kojoj su bili izloženi dresovi, lopte i patike poznatih srpskih sportista. Najviše interesovanja izazvla je slika portret tenisera Novaka Djokovića koja je prodata za 9.500 dolara i patike NBA košarkaša Nikole Jokića koje su prodate za 6.250 dolara.

Mlada pijanistkinja Helena Šprajcer koja ima samo deset godina oduševila je goste svojim nastupom na klaviru a muzički program upotpunili su i gitarista Goran Ivanović, Moragan Street Jazz Band i Tamburica Haus Bend, a tokom zvaničnog dela nastupila je i folklorna grupa Sokoli.  Program su vodile Andrijana Bjedov i Viktoria Podrumedić.

Akademija Sveti Sava počela je sa svega sedam učenika dok danas, dvadeset godina kasnije,  broj prijavljenih za 2022 godinu blizu dve stotine učenika. Kapaciteti škole za 2022 godinu su popunjeni i zato je proširenje škole i izgradnja nove zgrade rešenje za buduće učenike i mlade generacije koje dolaze.

FOTO GALERIJA

20TH ANNIVERSARY ST. SAVA ACADEMY CHICAGO – VIDEO 

Proslava 20 godina Akademije Sveti Sava u Čikagu

tekst: STV

Foto-Video : Sasa Lukic

POVEZANI ČLANCI:

PONOSNI NA SVOJU DECU – PRIREDBA POVODOM 20 GODINA AKADEMIJE SVETI SAVA U ČIKAGU (VIDEO)

Nedavne objave