МОДНА РЕВИЈА „СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА“

МАНЕКЕНКЕ ОДУШЕВИЛЕ

Већ дуже време се у Србије води акција,  којом жели се се скрене и осуди насиље над женама, јер у многим  случајеви има погубне последице. Због тога је директорка и оснивач Удружења „Дива туризма Србије“из Београда  организовала и одржала у склопу трећег „Royal fashion night“ хуманитарну модну манифестацију под називом „Стоп насиљу над женама“. Тим поводом у недељу, 15. децембра у београдском хотелу „Белгреид сити“ („Belgrade sity“), који је био покровитељ  хуманитарне акције „Стоп насиљу над женама“, Удружње „Дива туризма „ одржало је модну ревију на којој су своје моделе показале креаторке Тамара Калинић Мацковић, Милица Јовановић из Пирота, Владанка Челић и гошћа из Тузле, Свјетлана Цеца Величковић.

Програм је отпочео наступом глумца Драгана Вујића Вујкета и његове колегинице, глумице Данице Тодоровић, који су говорили одломке из познатих дела српских писаца. Ревија је отпочела наступом малишана Удружења „Дива туризма“, који су носили моделе Тамаре Калинић Мацковић из колекције „Мила Вила“. Meђу малишанима се истакао Виктор Ђукић, из Црне Горе, обучен у традиционалну српску црвено-плаво-белу народну ношњу, који је ове године проглашен за најлепшег дечака света! Ревију је имала и Милица Јовановић из Пирота, а као гошће из Тузле своје креације је представила Свјетлана  Цеца Величковић.

Моделе су носиле овогодишње победнице „Дива туризма Србије“, Сања Бабовић и Хуснета Тупковић, „Дива туризма БиХ“, која је за ову хуманитарну модну ревију допутовала из Тузле. O Хуснети не треба много трошити речи, ова млада дама иза себе има завидну интернационалну манекенску каријеру, У „Белгреид сити“ оставила је одличан утисак, а својим шармом и појавом с правом је убрајају међу најуспешнијим манкенкама у земљаама некадашње СФРЈ. Сања Бабовић је већ постала узданице Марине Ђорђевић власнице „Дива туризма Србије“. Током једногодишњег мандата са титулом „Дива туризма Србије“ обнићи ће многе дестинације у Србији и иностранство и тако представити на најбољи начин туристичке потенцијале наше земље.  Пистом су носиле моделе и: Милица Илић, која је пленила стасом и сигурним ходом, згодна Анђела Јовановић, која је својом појавом мамила уздахе јачег пола, пa,  млада и перспективна, Ана Роквић,  за коју кажу да има шансе да једног дана стане у ред наших најуспепшнијих манекнки. Међу грацијама истицала се  лепа и насмејана Ана Миленковић, која из себе има више успешних наступа на модним пистама, посебно бисмо истакли сексиоипилну Наташу Митрић, која је својом појавом била једно од изненађења „Royal  fashion night“. Међу манекаама, које су одушевиле све присутне,  биле су и Мила Цветковић, Маја Столић, Сања Михајловић, младе дама, које подржавају акцију „Стоп насиљу над женама“.

У музичком делу програма наступила је позната македонска поп-певачица Елена Ристевска, која је извела неколико својих познатих хитова и одушевила све присутне. Програм је водила манекенка Нина Ковачевић, дугогодишња сарадница Марине Ђорђевић. Међу гостима бнили су, Зоран Мићовић, предедник Параолимписког савеза,  певач Иван Гавриловић, продуцент музичке продукције „Гранд“ Жика Јакшић, који је у последње време познат као водитељ популарног музичког телевизијског серијала „Никад није каксно“. па,  Вељко Шапоња, некадшњи вишеструки првак света у боксу и киик*боксу  …Сарадноци Марине Ђорђевић, Драган Богдановић је примио плакету за најхуманитију личност године, Стефан Богдановић  је примио награду  за допринос хуманитарним активностима. Породицама познатих певача Шабана Шаулића, Микија Јевремовића и Синана Сакића, који су подржавали хуманитарне акције директорке Удружења „Дива туризма“, Марине Ђођевић,  на једној од следећих ревија биће уручене посхумно плакете и захвалнице.

За жене жртве насиља  Удружење је овом хуманитрном ревијом обезбедило ваучере за седмодневни боравак на Златибору и Врњачкој Бањи, козметику, бесплатну школу шминке од спонзора, који су се укључили у аккцију „Стоп насиљу над женама“.

Покровитељи ове хуманитарне манифестације, који су помогли у њеној релизацији били су: Монтажне куће „Сергеј“ Чачак,  МБ златара, Монтажне куће „Андрија“ из Чачка, накит „Буца Стана“ … Међу медијским покровитељима била је и Српака ТВ Чикаго.

Текст и фотографије : Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave