SVEČANI PRIJEM SRPSKO – AMERIČKE PRIVREDNE KOMORE U HJUSTONU ZA STUDENTE IZ SRBIJE

NA PRESTIŽNOM RICE UNIVERZITETU PREDSTAVLJENA JOŠ JEDAN USPEŠNA GENERACIJA STUDENATA IZ SRBIJE

Svečanim prijemom, održanim 21.09.2019., u organizaciji Srpsko -Američke privredne komore iz Hjustona predstavljena je jos jedna uspešna generacija studenta iz Srbije na prestižnom Rice Univerzitetu. Osam studenata sa Fakulteta Tehničkih Nauka iz Novog Sada i sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu su došli na Rice Univerzitet u okviru letnje studentske prakse kod profesora informatike Zorana Budimlića i njegovih kolega profesora sa departmana za kompjuterske nauke.

Ova poseta je organizovana u okviru CSAP programa, koji ima za cilj da omogući studentima tehničkih nauka iz Srbije uvid u rad vrhunskih sturčnjaka na Rice Univerzitetu, u saradnji sa Srpsko-Američkom privrednom komorom iz Hjustona.

Istraživačke oblasti u kojima učestvuju naši studenti, jesu veštačka inteligencija, robotika, baza podataka, operativni sistemi, praktično sve ono čime se bavi Rice departman za kompjuterske nauke.

Tokom večeri mnogobrojne zvanice imale su priliku da uživaju u programu mladih talenata iz Hjustonu i folklornog asambla SKUP Zavičaj.

Specijalni gost večeri bio je profesor John Mellor-Crummey, koji se obratio zvanicama i izneo detalje o CSAP programu koji je osnovan 2013 godine, i kroz koji je do sada proslo 28 studenata iz Srbije.

Pored mnogobojnih  gostiju i umetnika, večeri su prisustvovali predstavnici IT kompanije ChaiOne, IBM-a, kao i  Alumni CSAP studenti, koji su kao nekadašnji učesnici CSAP programa dobili stipendije za doktorske studije na Rice Univerzitetu.

Sav prihod od ulaznica i donacija se ulaže u realizaciju CSAP programa za sledeću godinu.

Ovu usešnu generaciju studenata čine:

Aleksa Simović, ETF, Beograd,

Aleksandar Nikolić, FTN, Novi Sad

Dusan Svilarković, FTN, Novi Sad

Filip Mandić, ETF, Beograd

Milica Skipina, FTN, Novi Sad

Lazar Cvetković, ETF, Beograd

Tijana Jovanović, ETF, Beograd

Vladimir Vincan, FTN, Novi Sad

Nedavne objave