ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ „КУП СРБИЈА ОПЕН 2019.“

АЛЕКСАНДАР ВАСИЉЕВИЋ – АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК

У одличној организацији Савеза  Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик одржан је у суботу 20. априла интернационални ,,Куп  Србија опен 2019“, у боди билдингу, фитнесу и бикини фитнесу,  у Спортском центру ,,Мастер“, у Београду.  Такмичење је одржано  под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Aleksandar Vasiljević apsolutni pobednik

На интернационалном „Купу Србија опен 2019.“ узело је  учешће око 200 такмичара из Републике Србије и земаља из окружења. За ово такмичење у Београду, па, и целој Србији,  владало је велико интересовање тако да није никакво чудо што су љубитељи боди билдинга, фитнеса  и бикини фитнеса  испунили халу Спортског центра ,,Мастер“ у Београду у великом броју . Такмичари су  наступили у 19  категорија и то, у 7 женских и 12 мушких.

На крају такмичења је проглашен и апсолутни победник Купа. То је Алекксандар Васиљевић, члан „Железничара“ из Смедерева. Њему су победички пехар и диплому предали: Горан Ивановић, председник Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик и Александар Ђорђевић, члан Управног одбора Савеза.

Интернационални ,,Куп Србија опен 2019“, је квалификационог карактера на којем је селектор Зоран Стојић изабрао најбоље такмичаре за репрезентацију Републике Србије у боди билдингу и фитнесу за предстојеће Европско првенство, које се одржава од 01. до 06. маја 2019. године у Санта Сузани , у  Шпанији, као  и за Балканско првенство, које ће бити  од 17. до 19. маја 2019. године на Крфу, у Грчкој. Следеће такмичење у нашој земљи одржаће се у Чачку у Дому културе од 26. До 28. априла под називом „ИФББ дајмонд куп Србија 2019.“.

Победници „Купа Србија опен 2019.“:

Жене: Фитнес – јуниорке: Анђела Ракетић (Аранђеловац); Фитнес – сениорке: Ана Марија Жујовић (Бор); Боди билдинг: Дина Јовановић (Књажевац)(; Велнес: Миљана Ференц (Јагодина); Бикини фитнес до 166 см: Сандра Грујић (Крагујевац);  Бикини фитнес преко 166 см: Лејла Шећић (Босна и Херцеговина); Физик: Данијела Васиљевић (Крагујевац).

Мушкарци: Јуниори: Златко Шуља (Београд),; Сениори: мастер: Ненад Михајловић (Бор); Класик физик:  Игор Шикора (Врбац); Физик до 178 см: Богдан Ђурић (Јагодина);  Физик до 182 см: Дејан Володер (Горњи Милановац); Физик преко 182 см: Константин Васиљевић (Барајево); Боди билдинг класик: Иван Кржановић (Ниш): ББ до 70 кг: Никола Павловић (Панчево); ББ до 80 кг: Марко Павловић (Власотинце), ББ до 90 кг: Златко Шуља (Београд); ББ преко 90 кг: Александар Васиљевић; Аполутни победник: Александар Васиљевић („Железничар“ Смедерево).

Судијска комисија, која је оцењивала такмичара радила је у са ставу: Бисерка Шипка, председница и чланови: Зоран Стојић, Ђорђе Колунџија, Марко Ракић, Драган Радосављевић, Горан Илић, Иван Стругаревић, Александар Стојић, Александар Ђорђевић и Зоран Шипка.

-Веома сам задовољан разултатима, које су постигли такмичари. Од оних, који ће ускоро заступати репрезентацију Србију, очекујем да достојно представљају нашу земљу. Верујем да ће многи са такмичења у Шпанији, где ће се одржажти Европско првенство, али и са Балканског шампоната у Грчкој, донети бројне медаље. Морам да нагласим да смо у Спорском центру „Мастер“ имали одличне услове за такмичење. Споменуо бих и изванредну подршку, коју имамо од Министарства омладине и спорта и без чије помоћи не бисмо постизали одличне резултате. Својим залагањем у Саавезу,  акцијама и бројним такмичењима у Србији последњих година смо заитересовали омладину да се бави и рекреативно, али и такмичарски овом спортском граном, омасовили смо је. А то је добра база да у будућности будемо још успешнији. Имамо квалитетне, врхунске и светски познате тренере тако да је и то један од услова да постижемо одличне резултате. Наш  Савез је члан најмасовније и једно признате међународне боди билдинг федерације ИФББ у којој су скоро двесто националних савеза из читавог света. И од ИФББ  сваке године добијамо похвале за наш рад и постигнуте резултате  – рекао нам господин Горан Ивановић, председник Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик.

Текст и фотографије: Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave