23. ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА ,,РУЖЕ ЛИПОЛИСТА”

У Липолисту је одржан 23. Фестивал цвећа „Руже Липолиста“, јединствена манифестација најпознатијих произвођача ружа.

 

У периоду између овог и прошлогодишњег фестивала порасло је интересовање за учешће на овој манифестацији, а један од најпознатијих произвођача ружа јесте расадник ”Топаловић”. Фестивал цвећа почео је програмом ”Само да руже лепше цветају и миришу”  и поделом ружа на Тргу шабачких жртава. Уз песму, игру и таленат младих Шапчанки и Шапчана, улепшан је почетак једне од најмириснијих манифестација.

Првог дана фестивала уживали смо у песми и игри хора Музичке школе, уметничком извођењу Little Queens-a, SU Nika и подршци, како Младих промотера 015, тако и Омладинског позоришта ”Вожд”. Другог дана, фестивал је настављен у Липолисту, у дворишту породице Слободана Топаловића, програмом ”Јутрос ми је ружа процветала”. Трећег дана фестивала уживали смо у дворишту породице Маринковић, у којем је организовано књижевно вече, посвећено др.Јани Алексић, добитници књижевне награде Млади Дис. Четвртог дана фестивала учествовало је око 30 излагача, такмичећи се за најлепши аранжман, као и неку од награда…

Најлепши аранжман, као и прву награду за наступ на 23.Фестивалу цвећа ”Руже Липолиста” добио је расадник ”Топаловић”. Најбољи наступ ван асортимана ружа имало је ЈКП ”Стари град” Шабац, а најлепши аранжман од ружа направили су ученици Средње пољопривредне школе из Шапца. ПРСТЕН ПРИЈАТЕЉСТВА, истакнутој уметници Биљи Крстић, за допринос очувању традиције и неговање културног стваралаштва, предала је прослогодишња добитница, наша млада и храбра кошаркашица, Наташа Ковачевић. До следећег 24.Фестивала цвећа, поздрав из најмириснијег Липолиста.

За STV USA Јелена Илић

Уредио Синиша Мијатовић

Nedavne objave