НАГРАДА ПГП РТС ЗА НАЈПРОДАВАНИЈИ АЛБУМ

ДИВНA ЉУБОЈЕВИЋ , БЕЗВРЕМЕНА МУЗИКА

У музичкој продавници “Метрополис” у Београду, 5. децембра је певачици српске духовне песме, Дивни Љубојевић уручена награда Продукције грамофонских плоча Радио телевизије Србије (ПГП РТС) за најпродаванији албум у 2016. години,  за албум АНТОЛОГИЈА  најлепше духовне музике православног истока. Ову престижну награду Дивни је уручио Радмило Цвијовић, директор ПГП РТС.

radmilo-cvijoovic-i-divna
ДИВНA ЉУБОЈЕВИЋ

Награда представља реткост, јер, не сећамо се да је икада у дугој историји ПГП РТС, који ове године слави редак јубилеј, шездесет и пет година посотојања,  уручено слично признање и то интерпретаторки српске  духове  музике!?

Очиглелдно да су одговорни људи у нашој највећој и најзначајнијој националној дискографској кући имали довољно слуха да почетком године издају Дивни албум АНТОЛОГИЈА најлепше духовне музике православног истока, са 23 нумере, које је ова врсна певачица извела протеклих година са својим хором “Мелоди”.

album
ДИВНA ЉУБОЈЕВИЋ

На компакт-диску међу двадесет и три нумемре су: “Херувимска песма” (Руски напев), “Аксион естин” (Византијски напев), “Богородице дјево” (Византијски напев), “С нами Бог”, “Ангелској сабор”, “Дјева днес”, “Анастасеос Имера”, “Блажен муж”, “Оче наш” и друге. Поред Дивне Љубојевић песме интерпретирају још: Т. Гостиљац, С. Дамњановић, З. Тешић, В. Љујић,  Н. Супуровић, Х. Александров, С. Бабић, М. Станковић, З. Кокотовић, Н. Живковић, Д. Пејовић, С. Кресојевић …

Директор Радмило Цвијовић је предајући признање Дивни Љубојевић истако да су у ПГП РТС срећни и радосни што су у години јубилеја  имали прилику да издају АНТОЛОГИЈУ и изразио жељу да настави  сарадњу са маестралном Дивном.

Ова вансеријска певачица је до сада издала  25 албума (!?), а награда за најпродаванији  албум у 2016. години јој је прво признање у нашо највећој и најреномиранијој дискогреафској кући..А верујемо да није и последње.

divna-u-metropolisu

Дивна Љубојевић, која није крила срећу, али и узбуђење због великог признања, захвалила се Продукцији на уложеном труду. Не каже се без разлога да је духовна музика једно дивно чулно уживање, са овом безвременом музиком  Дивна се бави  двадесет и пет година и зато је неизмерно срећна.

На промоцији Дивна се користила приликом и да представи студијску верзију сингла, обраду хита Момчила Бајагића Бајаге и “Инструктора”,  “Од када тебе не волим”. Аранжман за ову обраду урадио је  Воја Аралица.

Дивна је и сама пријатно изненађена сарадњом са Војом Аралицом, који је присуствовао промоцији. Рад са Аралицом није био планиран на дугом штапу, али, после бројних похвала и.позитивних коментара, одлучила је да ускоро настави сарадњу са познатим музичарем..

divna-i-v-aralica

Обраћајући се присутним Воја се  захвалио Дивни на  сарадњи и додао да је мало продуцената, који имају прилику да раде са певачицама, истинским уметницама, као што је Дивна Љубојевић..

Дивна је најавила да ће са својим хором  „Мелоди“ одржаће ускоро концерте  у Дому војске у Панчеву, 23. децембра и у Јагодини у Културном центру,  24. децембра.

 

Текст и фотографије за СТВ: Зоран ЈАКШИЋ.

Nedavne objave