SVETSKO PRVENSTVO KARATE – BURGAS 2016

Učestvovalo 1500 takmičara iz 43 zemlje

Preko 1500 učesnika iz 45 zemalja  učestvovalo je na Svetskom prvenstvu Šotokan Karate Do i devetom Svetskom Kohai kupu. Burgas je bio domaćin turnira od 7. do 9. oktobra.

У Бугарској, у Бургасу од 07-09.10.2016. године одржано је Светско првенство и Светски Кохаи куп за све узрасте. Такмичење је одржано у оквиру Светске Шотокан карате до организације Уједињених нација, а наступили су такмичари са четири континента. Наша репрезентација је остварила фантастичне резултате и у генералном пласману заузела је одлично 3. место. Сениорска репрезентација, и ако знатно подмлађена, остварила је изузетан резултат уласком у финале Светског првенства. У финалу су против одличне екипе домаћина, пружили максимум и одрадили нерешно 2:2 али бољом бод разликом Бугарска је победила. За екипу су радили: Немања Осмајлић, Данко Ђокић, Илија Вучковић, Зоран Познанов, Милан Станчевић, Давид Буђи, Ђорђе Антић. Репрезентацију су предводили председник савеза Милорад Ћопић, селектор Аца Ћировић и тренери репрезентације Недељко Рвовић и Дејан Дашић. Судијску екипу која је представљала Србију на светском првенству предводио је председник судијске комисије Шотокан савеза Србије – Милосав Милосављевић.
Освајачи медаља:

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

КАТЕ

БРОНЗА: КАТА ТИМ СЕНИОРКЕ (Маја Сврдлин, Марија Павловић, Јована Симовић)

БОРБЕ

ЗЛАТО: Стефан Ћеран, Мина Вуковић, Данило Ранђеловић, Милош Ристић, Југослав Хуремовић,

Илија Вучковић

СРЕБРО: Жељко Мушановић, Дејан Оташевић, БОРБА ТИМ СЕНИОРА (Немања Осмајлић, Данко Ђокић, Зоран Познанов, Милан Станчевић, Илија Вучковић, Давид Буђи)

БРОНЗА: Анђела Јовановић, Ана Бојић, Николија Вићентијевић, Давид Буђи, Немања Ивановић

КОХАИ КУП

КАТЕ

ЗЛАТО: Саша Штец, Милош Кузмановић, Кристина Гомбар, КАТА ТИМ ДЕЦА (Маша Хмара, Милица Ђуричић, Неда Пајић)

СРЕБРО: Сања Николић, Андрија Симић

БРОНЗА: Николина Станојевић, Стефан Ћеран

БОРБЕ

ЗЛАТО: Славко Вучетић, Анђела Вујић, Душан Тушевљаковић

СРЕБРО: Дамјан Вишекруна, Дејана Мемишевић

БРОНЗА: Софија Шијаковић, Љубинко Достанић

Председник

Милорад Ћопић

 

фото СТВ

Nedavne objave