ПРВИ СИНГЛ ГИТАРИСТКИЊЕ ЈЕЛЕНЕ БЈЕКОВИЋ

УЗ ХАРИЗМУ И ВИРТУОЗНОСТ

Млада, харизматична гитаристкиња-кантауторка из Београда, Јелена Бјековић, која је добро позната клупској публици и популарност стекла по бројним наступима у Србији и иностранству, објавила је своју прву ауторску песму под називом “Дала сам све”.

Ова млада дама, чија песма плени својим звуком и речима, о свом синглу-првенцу, каже:

-У овој песми се свако може пронаћи, иако је наслов у женском роду, јер говори о нескладу улагања и давања у партнерским односима, емоцијама, које прате то стање и начину на који се након те спознаје наставља даље, ма колико то тешко понекад било.

Како каже Јелена, музика која је највише инспиришу јесте музика 70-их и 80-их година, период за који она сматра да је изнедрио најквалитетнију музику како на нашим просторима, тако и на иностраном музичком тржишту.

-Сам доказ је и то да су све те песме и данас веома актуелне и радо слушане од стране свих генерација. Са групом сјајних музичара са којима сарађујем, као и са феноменалим продуцентом Николом Радивојевићем, желим да кроз моје песме и музику допринесем да се тај звук одржава и у саврменом добу – додаје млада гитаристкиња Јелена Бјековић.

Својим првим песмом „Дала сам све“ најављује и предстојећи албум-првенац, коме се, како каже, веом радује.

-Врло сам узбуђена да после дугог временом имам прилику да радим на њему са јако добрим сарадницама. Дуго се чекало на излазак ове песме, услед свих одлагања и померања због епидемиолошке ситуације. Сада је коначно дошао прави тренутак. Песма се жанровски сврстава у поп-рок нумеру, у којиј доминира звук живе свирке бенда и представља саврмени призвук музике 80-их година – сматра кант-ауторка.

 

Песма је снимљена у Аналог маинд студију у Београду, продуцент је Никола Радивојевић, који са Јеленом потпсује аранжман песме. У стварању музике учествовали су и гитариста Павле Георгијевић, бубњарка Милица Георгијевић и басиста Никола Марковић.

Спот за нумеру “Дала сам све” снимљен је током лета у Београду, аутор је Драган Јереминов, који је широј јавности познат као редитељ већине спотова Марка Луиса, његове сестре Маје Луис, Александра Митровића Ацарта и многих других.

 

О кантауторки:

Јелена Бјековић (“Вајб”, “Акустикум”, “Терце”) музиком је почела да се бави још у основној школи, као члан различитих вокално-инструменталних састава. Учествовала је и била награђивана у више певачких такмичења, а тренутно је најактивнија у акустичним саставу “Терце” у којим свира гитару и пева уз колегиницу Ведрану Николићу Вујић.

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

Фотографије: лична архива Ј. Бјековић

Nedavne objave