ЖЕНСКИ ЕЛЕКТРО-САСТАВ ОСВОЈИО СРБИЈУ

ЛЕПО ИЗГЛЕДАЈУ А ЈОШ БОЉЕ ПЕВАЈУ

У Србији моментално један од најпопуланијих бендова је нови музички електро-састав „PLAYADE“, који сачињавају четири атрактивне даме, ЈУЛИЈАНА ВИНЦАН (вокал),  ЖЕЉКА МИЛОШЕВИЋ (електрична харфа), NIUVYS SABOURNIN PEREZ (бас-гитара) и МИЛИЦА ГЕОРГИЈЕВИЋ (електронски бубњеви/пад). Оне чине необичан, можемо написати, јединствен музички састав, не само у Србији, већ и широм Европе. Овај све познатији музички бенд недавно је објавио обраду популарне нумере „Стенд бај ми“ и одмах привукао пажњу и симпатије љубитеља поп и електронске музике.

Састав „PLAYADE“ су основале Јулијана Винцан и Жељка Милошевић крајем прошлог лета.  Већ тада су својим наступима и извођењем скренуле пажњу медија и љубитеља музике. И то их је охрабрило да свој бенд прошире са новим чланицама Милицом и Niuvys.

-Проширењем састава много смо добили на звуку, постале смо препознатљиве. И што је најважније,  добиле смо на квалитету и нову стваралачку енергију – каже Јулијана Винцан, вођа групе,  па, додаје:

-Са Жељком сарађујем више од годину дана. Када смо први пут заједно наступиле снимивши песме: „Само једну љубав имам“ и „Shallow“ видело се да смо направиле прави потез.  Поклопиле су нам се идеје, енергија, мотивација. Због тога смо добар део лета провеле на  мору, правиле планове о новим пројектима. Следећи корак је био компоновање нових песама.

Спорт за песму „Стенд бај ми“ је снимио Жељко Ковачевић (Фото Мрвица). Сниман је у простору свечане сале Хелена. Добром звуку је додатно допринео Борис Хорват, са којим  група сарађује од самог почетка.

Они, који желе да чују и виде групу „Playade“ могу њену нумеру „Стенд бај ми“ да потраже на јутјубу, али и неколико нумера, дуета, која су заједно снимиле Јулијана и Жељка.

Ко су чланице групе „Playade“?

Фтонтмен групе, ЈУЛИЈАНА ВИНЦАН за себе каже да има три занимања: новинарство, певање и ПР (лице задужено за контакте са јавношћу). Сва три посла доживљава као хобије, јер неизмерно воли све чиме се бави. Јулијана је дипомирани новинар. На Факултету политичких наука дипломирала је новинарство и комуникологију, а мастер студије на Факултету драмских уметности (Креативна филмска и ТВ продукција). Музиком се бави од малена, а певањем од своје четрнаесте године. Завршила је Нижу музичку школу (одсек клавир и соло певање). Кроз песме изражава своје емоције, своје биће. Воли да живи у свом свету, а омиљен јој је онај у којем пева уз харфу.

ЖЕЉКА МИЛОШЕВИЋ је из Крагујевца, сада живи и ради у Београду, Новом Саду и Сомбору. Жељка је наставница ускостручних предмета у оквиру смера – дизајн звука у Средњој музичкој школи. Активна је музичарка, даје часове лицима који желе да свирају на харфи. Поред тога, води четири удружења, која се баве културом и уметношћу а усресређена су на неформално образовање  и решавање социјалних проблема код младих. Жељкина највећа љубав је – харфа! Не може да замисли ниједно путовање без  неке од својих харфи. Па, макар била једна од најмањих, које сама израђује!? Њена харфица се налази и на логу групе „Playade“,  заштитни је знак бенда.

Трећа чланица састава NIUVYS SABOURNIN PEREZ, активно свира бас-гитару. Дипломирала је на Музичкој академији у Хавани (Куба), девет година ја свираала на бас-гитари. На Куби је свирала и певала у бројним музичким саставима: Proyecto Latino, Sol y Arena, Habana Midic, Impacto Latino… Наступала је и у Мексику. Последњих пет година живи и ради у Србији. И овде се опробала у више музичких жанрова, од поп-музике, рока, преко афробита до босанове. Са бендом Gift, чији је члан била,   снимила је албум „Dreamoscope“.

Четврта чланица групе, МИЛИЦА ГЕОРГИЈЕВИЋ, је дугогодишњи професионални бубњар, перкусиониста, али, и бек-вокал. Милица је сарађивала са  многим значајним именима српске музичке сцене ,  са Драгољубом Ђуричићем, групама „Зана“,  „Ничим изазван“, „Сви на под“, „Министарке“, „Бјонсе трибјун бенд“ …   у неким је била и стални члан.  Милица је дипломирани филолог опште лингвистике, по струци је лектор. Љубав према музици ју је одвео у другу професију, због чега не жали, напротив. Има велико музичко искуство, свој посао ради уз велику љубав и професионализам. По томе је, колегинице, колеге и сарадници знају.

Ето, укратко смо представиле ове четири, младе и амбициозне даме. Србија је тако добила још једну квалитетну музичку групу. Пошто су све музички добро „потковане“ треба очекивати да ће се ускоро наћи у самом веху српске музичке сцене. Зато треба добро запамтити њихова имена и њихов састав „Playade“. За разлику од многих данашњих српских певачица, које на сцени желе само да добро изгледају (а лоше павају) чланице овог бенда, који је већ освојио Србију, и добро изгледају, али још боље музицирају а и певају!

 

За СТБ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

Фотографије: Тијана Јанковић Јеврић и Ж. Ковачевић.

Nedavne objave