ПОЗНАТО ЛИЦЕ ОСВАЈА АМЕРИКУ

БОЈАНА КРСМАНОВИЋ, МАНЕКЕНКА , ПОЗНАТО ЛИЦЕ СВЕТСКИХ МОДНИХ ПИСТА ОСВАЈА АМЕРИКУ

Манекенка, Бојана Крсамновић (25 година) из Београда  је за кратко време стекла светску славу снимајући и радећи у свету, највише у Сједињеним Америчким Државама, за најпознатије  модне марке,  Intimissimi,  Elle, Harpars Bazzar, Maxim, Gracia, Cosmopolitan, Legend  … Највише је у последње време ангажована за Sports Illustrated и Guess.

Иако тек три године ради у САД многи познаваоци модних збивања је већ сада убрајају међу двадесет најпознатијих манекенки света, где спадају, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Brooklyn Decker, Lara Stone, Isabeli Fontana, Elyssa Miler, Lily Aldridge … Неки  је упоређују са Рускињом, Irinom Shayk, а други говоре да ће Andriana Lima у Бојани Крсмановић имати достојну наследницу.

– Почела сам да се бавим манекенством са петнаест година, као средњошколка. Неки модни агенти су ме запазили када сам била тинејџерка, па сам већ први успех имала као шеснаеснтогодишња девојка наступајући на Фешн вику у Атини. Иако сам и тада имала понуде да радим у иностранству морала сам неке модне агенције да одбијем јер ми је завршетак средње школе било у првом плану. Касније, када сам уписала факултет могла сам више пажње да посветим манекенству – каже Бојана, која  је изразито висока, 184 см, тешка 60 кг.  А поседује и харизму, што је веома важно за манекенство и моделинг.

Црнокоса Бојана живи скоро аскетским животом. Да би била у форми најмање три пута недељно одлази у теретану, здраво се храни, обожава јужно воће, вода јој је омиљено пиће. Признаје да не воли ноћне изласке, а пред неку ревију или снимање неколико дана се одмара, вежба и припрема се за наступ.

– Снимања су нам напорна, обично почињу рано ујутро и трају до пред пада мрака. Зато морам да будем добро физички припремљена и одморна. Да би се успело у овом послу и стекла успешна каријера потребна су многа одрицања. Доста времена проводим на путовању, мало сам у Београду. И у мнекенству, као и у сваком послу морате бити амбициозни, упорни, темељити. Веома је важно и како се односите према сарадницима – додаје харизматична Бојана.

Прво снимање у САД имала је у Лос Анђелесу за Guess. Најлепши и највећи град у Калифорнији јој се много допао, ипак, одлучила је да  живи и ради у Њујорку где је  ангажована у једној познатој модној агенцији.

Бојана истиче да не би усспела да нема велику подршку у породици. Посебно јој много помаже својим саветима старија сестра Маја, иначе модни дизајнер.

– Кад год Маја има модну ревију ја долазим из Њујорка да учествујем на њој. Допадају ми се њене креације, неку ексклузивну хаљину однесем и преко “баре”. У многим сам се фотографисала, квалитетом и дизајном њене креације скретале су пажњу. Код нас и у Европи  Маја је позната дизајнерка, волела бих да успе и у Америци. Ускоро би требало да током године учестчвује накелико модних хепенинга у Њујорку и још неким градовима САД. Први кораци су најтежи, али, сигурна сам да ће се и у Америци ускоро причати о дизанјерки Маји Крсмановић – прича Бојана.

У Београду дуже време сарађује са агенцијом Фокс, коју добро знају и у иностранству, додаје Бојана, а многе наше девојке захваљујући њој често наступају на модним пистама широм света.

 

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

фото: Бојана Крсамновић приватна архива

Nedavne objave