У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНА „МИС ТУРИЗМА СРБИЈЕ 2021“

ЛЕНТА  ЗА СТУДЕНТКИЊУ КАТАРИНУ СТЕВАНОВИЋ

Под покровитељствм Министарства трговине, туризма и телекомуникације Владе Србије, а у организацији Удружења модних делетности у Београду је 7. марта пред камерама ТВ „Хепи“ уживо  у популарној шоу-емисији „Прело у вашем“сокаку“ изабрана је „Мис туризма Србије 2021“, која ће Србију представљати на овогодишњем такмичењу „Мис туризма света“. Лента најлепше и титула „Мис туризма Србије 2021.“, међу осамнаест кандидаткиња из целе Србије,  припала је деветнаестогодишњој Катарини Стевановић из Краљева, студенткињи Музичке академије. Победницу такмичења „Мис туризма Србије 2021.“ је свечано прогласио др Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству туризма, трговине и телекомуникација Владе Републике Србије, а круну јој је уручила прошлогодишња власница титуле „Мис туризма Србије 2020.“, Јована Павловић.

Сама манифестација избора одржава се под слоганом „Лепота долази из Србије“

Поред круне и ленте, које је добила победица, Катарина Стевановић, додељене су још и друге награде. Ленту прве пратиље освојила је  Ивана Николић из Бајине Баште, док је друга пратиља постала Јована Кузмановић са Уба. Додељене су још и следеће награде: мис фотогеничности је Ана Љиљак (Земун), мис шарма – Анђела Веселиновић (Крушевац). Почасна признања, којима ће девојке бити укључеене као промотери српског туризма, добиле су: Тамара Величковић (Јабучки Рит) –  проглашена за „Мис винског туризма Србије“, Маша Радуловић (Земун) – „Мис бањског туризма“. Зорица Радујков (Нови Сада ) – „Мис екологије“.

КАТАРИНА СТЕВАНОВИЋ

Драган Ћосо, директор и власник лиценце „Мис туризма Србије“ за „Мис туризма света“, каже:

-Србија је изабрала своју кандидаткињу, Катарину Стевановић, која ће педстављати нашу Отаџбину на престижном планетарном избору „Мис туризма света“. Надам се да ће Катарина поновити неки од успеха, које су постигле раније наше представнице, а може се десити да ће учинити корак-два више. Програм и активности манифестације избора „Мис туризма Србије“ за „Мис туризма света“ са циљем да се представља туризам Србије, њене природне лепоте и бројне туристичке дестинације како у Србији, суседним земљама и у свету, трајао је скоро годину дана, тачније, започет је 1. марта прошле године.

 

-Због пандемије, ковид-19, која је захватила Србију и цео свет, наше се Удружење сходно насталој ситуацији у земљи прилагодило мерама и упутствима Кризног штаба РС у реализацији пројекта младости и лепоте: „Мис туризма Србије“ за „Мис туризма света“, као и промоцији туристичке понуде РС, која је саставни део наше манифестације.

Занинљиво је да су највише успеха на такмичењима за „Мис туризма света“ имале успех три девојке и све су  се звале – Сара! Тако је Сара Стојановић 2015/2016. године у Малезији била трећа пратиља, Сара Милетић је 2017/2018. била за степен виши – друга пратиља, док је трећа Сара Милетић 2018/2019 ушла у ужи избор.

Најаве, кастинге, промоције, снимања и друге активности које је  спроводило Удружење модних делатности из Београда по градовима и регијама у  представљању  „Мис туризма Србије“ за „Мис туризма света“  организовано је под слоганом: „Лепота долази из Србије“. Да  би у само такмичење укључили што више девојака за избор из Србије, за кастинге по градовима, Удружење је основало и жири, односно, комисију, коју  су представљали новинари из разних магазина, са интернет портала, из таблоида, људи из области туризма. Међу члановима жирија биле су и познате и угледне личности из јавног и културног живота.

На ТВ „Хепи“ у емисијама „Посело у нашем сокаку“ девојке су се представљале у више наврата.  У емисијама ТВ „Хепи“, која има националну покривеност, и у  којима се на најлепши начин представља наша лепа Србија, српска традиција, обичаји, култура, догађаји из српске богате историје, наступају познати певачи народне, забавне и класичне музике а учествују и бројна културно-уметничка друштва, уметници разих профила.

Девојке  на наступу су носиле хаљине салона „Анабела венчанице“, за шминку се побринула Ивана Бербер,  а за фризуру салон „Стојан Јејина“. Цветне аранжмане за учеснице избора је обезбедила цвећара „Цвет експрес“.

За Српску ТВ Чикаго, Зоран ЈАКШИЋ

Фотографије, УМД

 

Nedavne objave