SRPSKA RAMONDA - PREDSTAVA POVODOM 100 GODIŠNJICE OD ZAVRŠETKA VELIKOG RATA

When:
11/11/2018 @ 5:00 pm
2018-11-11T17:00:00-06:00
2018-11-11T17:15:00-06:00
Where:
Irish American Heritage Center
4626 N KNOX AVE
CHICAGO
Contact:
OKO SOKOLOVO

Српска рамонда

Поводом обележавања 100 година од завршетка великог рата, ансамбл “Око соколово” из Чикага организује позоришну представу “Српска рамонда”, по сценарију и у режији Милана Андријанића .
Премијера представе ће бити тачно на дан примирја, у недељу 11. новембра 2018.године и одрзаће се у Ириш Харитаге Центер, са почетком у 17 часова.
Како је ово догађај који се дешава једном у сто година, сматрамо да је наша обавеза да га обележимо
примерено и уз дужну почаст према људима који су себе жртвовали за нашу будућност, и заслужују нашу
безрезервну ангажованост и дивљење.
О представи: Српска рамонда је представа која прича о петорици српских ратника, које је судбина спојила да се нађу заједно у рову на Кајмакчалану, у једном историјском тренутку, непосредно пред пробој Солунског фронта. У предаху између борби, они откривају своје снове, шта су све оставили у Србији, деле своје страхове и бригу међусобно и дају једни другима неопходну подршку да истрају. То њихово отварање је израз међусобног поверења, које се неумитно ствара међу људима у ратним условима, када се базира на свим страхотама које су заједно проживели и буди саосећање које ће родити пријатељство до краја живота.
Српска рамонда је цвет који расте на Кајмакчалану и који има способност чудесног обнављања и неодољиво асоцира на српски народ. Народ који је био на ивици да нестане са историјске позорнице, али који се издигао изнад свих недаћа и снагом своје воље и снагом гена победника, вратио на своја огњишта. Да настави тамо где је брутално прекинут. На путу љубави и стварања.
У представи “Српска рамонда” по сценарију и у режији Милана Андријанића, учествују српски глумци аматери из Чикага и чланови ансамбла “Око соколово”.

(Visited 449 times, 1 visits today)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *