NEDELJA RTS PLANETE U ČIKAGU - 11, 14 i 17 NOVEMBAR

When:
11/11/2018 @ 12:00 pm – 17/11/2018 @ 7:30 pm
2018-11-11T12:00:00-06:00
2018-11-17T19:30:00-06:00
Where:
Rd Drive crkva , Konzulat, Skadarliya
vise lokacija

BUDITE U VEZI SA SRBIJOM, PRATITE  KANALE RTS PLANETE

RTS PLANETA
RTS PLANETA

Nedelja RTS Planete u Čikagu  na 3 lokacije:

11. Novembar Saborni hram Svetog Vaskrsenja Hristovog , 5701 N Redwood Dr, Chicago

14. Novembar Generalni konzulat RS u Čikagu, 201 East Ohio Street, Suite 200

17. Novembar restoran Skadarliya, 9237 OGDEN AVE, BROOKFIELD

VIDEO INFO NAJAVA

 

RTS Planeta – mesto koje okuplja Srbe širom sveta

U jubilarnoj godini kada obeležava 60 godina od početka emitovanja televizijskog programa u Srbiji, Medijski javni servis Radio-televizija Srbije je pokrenuo platformu RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta.

Trenutno je na RTS Planeti dostupno oko 14.000 TV i radio emisija, priloga, fonogramskih zapisa, a u kratkom roku zahvaljujući kvalitetnom programskom sadržaju, registrovano je više od 280.000 korisnika širom sveta.
Podsećamo, na multimedijalnoj internet platformi RTS-a omogućeno je uživo praćenje 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije. Za odloženo gledanje i slušanje dostupna je „catch up“ usluga od 72 sata. Korisnicima su na raspolaganju i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Takođe, dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Jedna od funkcionalnosti, pored odloženog gledanja i slušanja, je i mogućnost istovremenog praćenja četiri TV i radijska kanala.
Pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a. U toku je besplatni, promotivni period za korisnike koji platformi pristupaju van Srbije. Posle promotivnog perioda i dalje će biti omogućeno besplatno praćenje određenih sadržaja – TV kanala RTS Svet, programa Radio Beograda i sadržaja u kategoriji Moj grad sa pričama iz zavičaja.

RTS Planeta – INFORMACIJE O PLATFORMI

RTS Planeta je multimedijalna internet platforma koja omogućava uživo praćenje televizijskih i radijskih programa Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, „catch up“ uslugu od 72 sata (odloženo gledanje i slušanje programskih sadržaja), usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Takođe, na multimedijalnoj platformi RTS Planeta dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Jedna od funkcionalnosti, pored odloženog gledanja i slušanja, je i mogućnost istovremenog praćenja četiri TV i radijska kanala.

RTS Planeta je dostupna svim korisnicima interneta širom sveta. Pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta, pametnih telefona, a uskoro i na smart TV-u i preko set-top-box uređaja. Za RTS Planetu na mobilnim uređajima korisnik mora preuzeti RTS Planeta aplikaciju (za Android ili IOS), osigurati pristup internetu i ispravan rad prijemnog uređaja.

Programska ponuda

RTS TV kanali – mogućnost praćenja uživo i odloženo 72 sata:

RTS 1
RTS 2
RTS 3
RTS HD
RTS Svet
RTS Trezor
RTS Život
RTS Drama
RTS Kolo
RTS Muzika
RTS Poletarac

Radio kanali – mogućnost praćenja uživo i odloženo 72 sata:

Radio Beograd 1
Radio Beograd 2
Radio Beograd 3
Radio Beograd 202

Posebni prenosi uživo:

Konferencije, naučni skupovi
Koncerti i muzički festivali
Kulturni multimedijalni projekti

RTS Videoteka

U Programskom arhivu TV Beograd od 1958. godine, kada je počelo emitovanje televizijskog programa, čuva se arhivsko blago od nacionalnog značaja, koje je svojevrsno svedočanstvo kulturnog miljea, političkih, društvenih, socijalnih i drugih prilika Jugoslavije, Srbije, ali i šireg evropskog i svetskog konteksta druge polovine dvadesetog veka do danas. Iz bogate TV produkcije najstarijeg nacionalnog emitera u okruženju u okviru VoD usluge RTS nudi najkvalitetnije i najraznovrsnije sadržaje svih programskih žanrova, od aktuelno-informativnog, preko obrazovno-naučnog, kulturno-umetničkog, programa za mlade, dečjeg, zabavnog, muzičkog, sportskog programa do kultnih serija RTS-a.

RTS Slušaonica

Jedan od najstarijih radija u Evropi, Radio Beograd u Slušaonici predstavlja ono što niko drugi nema – od najstarijih snimaka iz Srbije iz treće decenije 20. veka, do jedinstvenih informativnih, zabavnih, muzičkih, dečjih, kulkturnih , naučnih i drugih modernih sadržaja današnjeg vremena. Slušajte glasove srpskih velikana, najkvalitetniju muziku, od prvih zvučnih zapisa do novih snimaka legendarnog Studija 6 Radio Beograda, kultne i nagrađivane stare i nove emisije naša četiri programa Radio Beograda 1, Radio Beograda 2, Radio Beograda 3 i Beograda 202.

Moj grad

Posebna pažnja u TV ponudi posvećena je pričama koje stižu iz 25 gradova širom Srbije preko Dopisničke mreže RTS-a. Na jednom mestu, u okviru VoD usluge Moj grad, konzumenti platforme imaju mogućnost da prate slike iz gradskog i seoskog života. Kroz sveobuhvatnu sliku svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže sa terena, pratimo puls Srbije, uz informacije o važnim događajima, životnim problemima. Vesti iz prve ruke u kriznim situacijama, slike koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Od severa Srbije, preko šumadijske pitomine, do južnjačkih običaja Vranja, Kosova ili Niša, reporeti RTS-a u svojim pričama čuvaju istoriju i neguju običaje.

PGP RTS

Korisnicima OTT platforme Radio-televizije Srbije biće dostupna i muzička izdanja PGP-a. Prva ploča sa znakom PGP – RTB je objavljena oktobra 1959. To je bila prva samostalna ploča i prvi veliki hit “Zvižduk u 8” Đorđa Marjanovića. Od prvog singla “Kafu mi draga ispeci”, Cuneta Gojkovića do danas izdat je veliki broj reprezentativnih i ekskluzivnih izdanja, od kojih PGP na OTT-u predstavlja izbor najboljih. U bogatoj istoriji produkcije gramofonskih ploča, potom kaseta i kompakt diskova, pa do najnovijih digitalnih izdanja PGP je realizovao i u svojoj fonoteci sačuvao više od 18.000 izdanja ili oko 200.000 pesama. Zato PGP sa pravom nosi epitet rizničara muzičkog blaga Srbije.

(Visited 910 times, 1 visits today)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *