KALENDAR DOGAĐAJA U AMERICI

NAJAVE KONCERATA, UTAKMICA, PREDSTAVA I FESTIVALA U ČIKAGU

Kalendar dešavanja i događaja u Americi. Čikago, Njujork, Vašington DS, Majami i ostali gradovi u Americi. Koncerti, pozorišne predstave, festivali, gostovanja, sportski događaji, utakmice…Najave događaja i dešavanja za naredni period.

Chicago Events calendar Serbian Television

Srpska Televizija nije odgovorna za promene datuma i mesta zakazanih događaja.

da vidite ceo kalendar kliknite na strelice (levo – desno) ili odaberite mesec ili  datum

(Visited 10838 times, 29 visits today)
Oct
19
Fri
Goran Bregović – koncert u Čikagu 2018 @ Copernicus Center
Oct 19 @ 7:30 pm

GORAN BREGOVIĆ – ČIKAGO KONCERT 2018

Goran Bregović i Orkestar za Svadbe i Sahrane održaće koncert u Čikagu u Kopernikus Centru 19 oktobra od 7 i 30pm. Pridružite se  i uživajte uz pesme sa novog albuma “Tri pisma iz Sarajeva” i uz stare hitove dobre hitove.

Goran Bregovic & his Weddings & Funeral Band
Three Letters From Sarajevo ~ Tri Pisma Iz Sarajeva
► Friday October 19, 2018 – 7:30 to 11 pm
Tickets & Info:

https://copernicuscenter.org/bregovic/
Join us for an unforgettable evening with Goran Bregovic performing songs from his new album “Three Letters From Sarajevo” along with many of his classic, high energy, Balkan brass hits!

(Visited 420 times, 1 visits today)
Nov
11
Sun
SRPSKA RAMONDA – PREDSTAVA POVODOM 100 GODIŠNJICE OD ZAVRŠETKA VELIKOG RATA @ Irish American Heritage Center
Nov 11 @ 5:00 pm

Српска рамонда

Поводом обележавања 100 година од завршетка великог рата, ансамбл “Око соколово” из Чикага организује позоришну представу “Српска рамонда”, по сценарију и у режији Милана Андријанића .
Премијера представе ће бити тачно на дан примирја, у недељу 11. новембра 2018.године и одрзаће се у Ириш Харитаге Центер, са почетком у 17 часова.
Како је ово догађај који се дешава једном у сто година, сматрамо да је наша обавеза да га обележимо
примерено и уз дужну почаст према људима који су себе жртвовали за нашу будућност, и заслужују нашу
безрезервну ангажованост и дивљење.
О представи: Српска рамонда је представа која прича о петорици српских ратника, које је судбина спојила да се нађу заједно у рову на Кајмакчалану, у једном историјском тренутку, непосредно пред пробој Солунског фронта. У предаху између борби, они откривају своје снове, шта су све оставили у Србији, деле своје страхове и бригу међусобно и дају једни другима неопходну подршку да истрају. То њихово отварање је израз међусобног поверења, које се неумитно ствара међу људима у ратним условима, када се базира на свим страхотама које су заједно проживели и буди саосећање које ће родити пријатељство до краја живота.
Српска рамонда је цвет који расте на Кајмакчалану и који има способност чудесног обнављања и неодољиво асоцира на српски народ. Народ који је био на ивици да нестане са историјске позорнице, али који се издигао изнад свих недаћа и снагом своје воље и снагом гена победника, вратио на своја огњишта. Да настави тамо где је брутално прекинут. На путу љубави и стварања.
У представи “Српска рамонда” по сценарију и у режији Милана Андријанића, учествују српски глумци аматери из Чикага и чланови ансамбла “Око соколово”.

(Visited 74 times, 1 visits today)