У ЈАГОДИНИ ОДРЖАН КИК-БОКС МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА

АЛЕКСАНДАР КОНОВАЛОВ – ВЛАДАР ПЛАНЕТЕ

Кик-боксер Александар Коновалов, члан Кик-бокс клуба „Палмини тигрови“ је по трећи пут одбранио титулу професионалног првака света у кик-боксу нокаутиравши у првој рунди изазивача из Румуније, бившег светског професионалног првака Ионута Атодиресеиа. Вељко Ражнатовић остварио и шесту победу у професионалном боксу.

У препуној спортској хали ЈАССА пред око 6000 људи у суботу 9.марта одржана је величанствена спортска манифестација у којој је централни део вечери био меч за титулу професионалног првака света у кик-боксу, у дисциплини лоу-кик (категорији до 64,500 кг). По трећи пут светску титулу је бранио кик-боксер КБК „Палминих тигрова“ и репрезентативац Србије Александар Коновалов. Изазивач је био Румун, Ионут Атодиресеи, чији је надимак „питбул“, бивши професионални првак света у кик боксу. Коновалов је у првој рунди са два нокдауна практично почистио Румуна и доказао да је у овој категорији апсолутни владар планете.

Вељко Ражнатовић, који је у својој боксерској каријери, пре вечерашњег имао пет профи мечева и свих пет победа, изашао је и шести пут у ринг. Ражнатовић је у шест рунди у крузер категорији (до 90,700кг) био бољи од искусног Француза Исоса Монда, који се два пута борио за титулу професионалног првака света. Одлуком судија Ражнатовић је победио са 60:54.

Овим мечевима претходио је дуел између кик-боксера „Палмини тигрови“ и репрезентације Војводине. Домаћи тим је победио са 3:1. Појединачни резултати:

Данијел Мемедовски  – Мирослав Мазић 3:0, Предраг Мијајловић  – Никола Влајков 1:2, Душан Радовић – Алвин Алвировић 3:0 и Александар Ђорђевић – Томислав Милић  3:0. Првоименовани су кик-боксери  КБК „Палмини тигрови“.

Овим мечевима присуствовали су и министри у Влади Србије, Ивица Дачић, Александар Антић и Вања Удовичић, који је отворио кик бокс и бокс вече у Јагодини, затим, амбасадори и представници амбасада Катара, Палестине, Бугарске, Румуније, амбасадор Србије у Египту, делегације из Бугарске и Грчке и домаћин овог спортског догађаја, оснивач кик бокс клуба „Палмини тигрови“, председник Скупштине града Јагодине господин Драган Марковић Палма. Манифестација је почела давањем поште минутом ћутања прошле године преминулом председнику Светске кик-бокс федерације и Кик-бокс савеза Србије Бориславу Пелевићу.

-Видели сте колико је трајао меч. Пре изласка на ринг био сам мало стегнут и напет због препуне хале спортова у Јагодини и заиста фантастичне атмосфере. Мој противник био је велики шампион из Румуније и бивши професионални првак света у дисциплини 66,800кг. Ово је била дисциплина до 64,500кг и ја сам показао да сам у тој дисциплини апсолутни владар планете. Хвала мојим тренерима у клубу и репрезентацији и  г. Драгану Марковићу Палми, оснивачу и председнику КБК „Палмини тигрови“ што нам је створио идеалне услове за рад – рекао је после меча нови-стари професионални првак света Александар Коновалов.

-Честитам на овој спортској манифестацији господину Драгану Марковићу Палми, који је направио препознатљивост Јагодине кроз кик-бокс. Када кажете Јагодина једна од првих помисли је спорт и ја му на томе честитам од свег срца. Мало је спортиста на свету који могу да се похвале са оним што је Алекскандар Аца Коновалов направио. Мислим да би многи спортисти желели да имају успех као Коновалов и ја му честитам и надам се да ће још дуго имати снаге и воље, али и храбрости да настави тај низ и направои потпуну доминацију на светском нивоу. Није лако освојити титулу, а још теже је одбранити – поручио је министар спорта и омладине Вања Удовичић.

-Ово је само наставак онога што г. Драган Марковић Палма сваке године организује у Јагодини. Свакако да су сви највише чекали меч Алексаандра Аце Коновалова и можда су били мало разочарани што је овако кратко трајао, али ја сам уочи меча рекао Драгану Марковићу да ће Коновалов противника нокаутирати у првој рунди. Александар Коновалов има велико срце и храброст. Од првог момента иде на победу и то је оно што ми се код њега свиђа и сигуран сам да ће дуго бити шампион“ – рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је меч пратио са сином Луком.

-Честитам Александру Аци Коновалову. Није ме послушао, јер сам му рекао да ова његова борба траје три рунде због публике, њих 6000 који су дошли у халу спортова у Јагодини, али хвала му на томе што ме није послушао. Оно што је Новак Ђоковић у тенису, у борилачким спортовима је Александар Коновалов. Морам рећи и да Коновалова није убила слава у главу. Да знате да је Коновалов био болестан пред овај меч 4 месеца. Укупно је смршао је 19 килограма и то се гранични са лудилом у борилачким спортовима. Он је пре 15 дана има 11 килограма више. Честитам и Вељку Ражнатовићу који је остварио своју шесту победу у професионалном боксу из шест мечева. Није му било лако против искусног Француза, али је Вељко показао да је одличан боксер и да има преспективу. Честитам и кик-боксерима „Палмини тигрови“ и репрезентацији Војводине, који су показали одличне борбе. Хвала грађанима Јагодине на подршци, хвала министрима Дачићу, Антићу и Удовичићу, који је отворио овај меч. Вања Удовичић је симбол и мотив младим људима и Александар Коновалов да се баве спортом, а ми који се бавимо политиком да им створимо услове – рекао је задовољан организацијом меча и постигнутим резултатима, г. Драган Марковић Палма.

За Српску ТВ Чикаго, припремио: Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave