MILION DOLARA VREDNA MEDICINSKA OPREMA POSLATA ZA SRBIJU

HUMANITARNA ORGANIZACIJA 28 JUN ŠALJE POMOĆ SRPSKIM BOLNICAMA

Humanitarna organizacija 28. Jun zajedno sa “Supplies Over Seas” kompanijom poslala je kontejner pomoći dug 12 metara i težak 8 tona koji sadrži medicinsku pomoć iz Luisvila, Kentakija i koji treba da stigne u Srbiju pre Nove godine.
Pošiljka sadrži neophodne mašine za anesteziju, rendgen, mašine za ultrazvuk i EKG, električne bolničke krevete, neophodne monitore i ostale stvari koje su tražile bolnice širom regiona. Vrednost kontejnera je procenjena na 700 000 dolara, dok će drugi kontejner stići iz Švajcarske kao i Božićni pokloni i humanitarni projekti vezani za Crkvu. Procenjujemo da će vrednost ukupne pomoći tokom praznika preći iznos od milion dolara.
Kontejner će stići u medicinski centar Niš, gde će neka od opreme ostati, dok će se druga poslati bolnicama i klinikama širom Srbije, Republike Srpske, Krajine i Crne Gore. HO 28.Jun već duže vremena sarađuje sa medicinskim centrom u Nišu. Posiljka sa medicinskom opremom  vredna 500 000 dolara  je poslata i 2013. godine, a direktor centra Zoran Radovanović procenio ju je kao “jednu od najvećih donacija” koju je Srbija primila.
HO 28. Jun je internacionalna humanitarna organizacija sa specijalnim konsultativnim statusom pri UN-u. Osnovana 2012. godine i do danas je donirala 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći protiv nepogoda u vrednosti od preko 6,1 milion dolara zapadnom Balkanu.

Nedavne objave