MIS SREBRNOG JEZERA 2018

NEVENI VASILJEVIĆ – POBEDNIČKA LENTA

U Velikom Gradištu, kraj Dunava,  je nedavno održan jedinstveni festival lepote u Srbiji, finale 23 izbora “Mis Srebrnog jezera 2018”. Kako kažu učesnici i oni, koji su imali priliku da prate ovaj događaj, to je bio najveći spektakl godine u Braničevskom okrugu. Finale 23 izbora “Mis Srebrnog jezera 2018” održano je.u okviru 53. “Alakih večeri” i privukao je više hiljada posmatrača u Gradski park u Velikom Gradištu, sto domaćih što inostranih gostiju!

Pobednica  23. izbora “Mis Srebrnog jezera 2018.” bila je Nevena Vasiljević iz Aleksinca. Prva pratilja je Marina Gavrilović iz Bajine Bašte, druga pratilja je postala Aleksandra Urošević iz Mionice. Titulu “Top model Srebrnog jezera” dobila je Marija Radović iz Beograda, a lentu “Lice godine” ponela je Teodora Arsić. Na izboru je učestvovalo 13 prelepih devojaka iz čitave Srbije, a specijalni gost bila je Ava Karabatić, nekadašnja “Mis Hrvatske”, danas uspešna manekenka i fotomodel. Idejni tvorac, osnivač i izvršni producent izbora je Goran Kovačević, vlasnik Agencije “Favorit” iz Aranđelovca.  Agencija “Favorit”, je bila i organizator ove manifestaci u saradnji sa kućom za izdavačku delatnost “Stvarnost”,  suorganizator je bila Turistička organizaija Opštine Veliko Gradište

– Ovo je jedini izbor lepotica u Srbiji uz koga idu samo prefiksi naj i jedini. On je najstariji, najpoznatiji izbor sa najvećim fondom nagrada… On je jedini izbor, koji je opstaje bez inostrane licence. Karakteristika mog izbora je da sam u sva dvadeset i tri izdanja   imao u svom zvaničnom delu programa promociju knjiga!? .Na jednom polufinalu svoju najnoviju knjigu promovisao jer i poznati francuski pisac Patrik Beson. Ove godine smo dali akcenat na promociju knjiga koje se bave očuvanju srpske tradicije i običaja. Jer narod koja izgubi svoj identitet i običaje, nestaje sa svetske pozornice – naglašava  Goran Kovačević.

Organizator je za sve devojke i goste uoči izbora upriličio atrakciju krstarenje Dunavom od Rama do Banatske Palanke. Pritom su svi imali priliku da razgledaju poznatu i jedinstvenu tvrđavu na Dunavu, Ram. Zanimljivo je da rekonstrukciju tvđave Ram finansira Turska sa milion i dvesta hiljada evra. .  .

 

Žiri je radio u sastavu: Saša Rajić, Dragoslav Šinik, Sabri Sajkin, Ava Karabatić, Tijana Savić, Dragoslav Kule Perišić, Slobodan Bibo Ivanović,  Slobodan Markovic Rača.

Devojke su u prvom izlasku nosile modele Butika, “2 anđela” iz Velikog Gradišta, čiji je vlasnik Sabri Sajkin iz Turske. U završnom, trećem, izlasku pred puliku i TV kamere, devojke su nosile modele “Gradski šifonjer” d.o.o, Beograd. Ova firma je specijalizovana za dizajnerske poslove, direktorka je  Tijana Savić..

Izbor su pomogli: “Index tours” Kragujevac, Kompanija “Biomelem” Beograd, “Eskom” Veliko Gradište, Cvećara “Ljiljana” Požarevac, Kompanija “Stokić” Zatonje, “Zvezda S” Aranđelovac, Butik “2 anđela” Veliko Gradište, “Mura kamen” Aranđelovac, Štamparija “Zapis” Aranđelovac, Kuća meda “Veverko” Požarevac, Vinarija “Aleksandrović”, “Vinča” kod Topole, Nekretnine “Milošević”, Aranđelovac, AMSS Kruševac, Mile, Kraljevo, Slobodan Marković Raca, Pilot Compani, Golubac … Prijatelji izbora bili su  TO i Opština Veliko Gradište, Hotel “Golubački grad” Golubac. Medijski pokrovitelj je bila Srpska telelvizija Čikago (SAD).

INSTRUMENTALISTI – ČUVARI SRPSKE TRADICIJE

Pored toga što je brojna publika uživala gledajući kako scenom koračaju mlade gracije ona je imala priliku da pozdravi i više instrumentalista, čuvara srpske muzičke tradicije. Na specijalno izgrađenoj bini, u obliku slova T, svoje umeće su predstavili: Vukomir Šćekić, narodni guslar iz Bijelog Polja, Tomislav Đurin, najbolji gajdaš Srbije, član KUD “Veseli Banaćani” iz Zrenjanina, pa, poznati zdravičar, Dragiša Simić Runda, predsednik Udruženja “Prela i posela”.

 

 

U programu je učestvovala i muzička grupa “Fleš”. Publika je imala priliku da upozna i profesionalnog moto vozača Dragoslava Kuleta Perišića, koji je učestvovao na mnogim svetskim, međunarodnim takmičenjima.

 

Za Srpski TV Čikago: Zoran JAKŠIĆ

Nedavne objave