SIX FLAGS GREAT AMERICA – ZABAVNI PARK

Volite adrenalin i brze vožnje? Ovaj park je idealan za vas!

Six Flags Great America park u Čikagu jedan je od najvećih i najatraktivnijih zabavnih parkova na svetu, a ekipa portala PRessSerbia.com donosi vam iz prve ruke sve ono što biste trebali da znate pre nego što se i sami upustite u ovu, slobodno možemo reći, životnu avanturu.

Six Flags Chicago broji više desetina vožnji za decu i odrasle,  a mi smo i pored činjenice da smo imali obezbeđen “fast pass” (THE FLASH Pass)uspeli da obiđemo tek dve trećine parka.

Od centra Čikaga do parka možete stići automobilom, taksijem ili uberom što je najisplativije.Vikendom je obezbeđen i besplatan prevoz uz unapred kupljenu kartu ali vam preporučujemo ukoliko možete  da izbegnete vikend zbog velikih gužvi.

Kako to obično biva, krenuli smo od “najstrašnije” vožnje, a “Raging Bull” je najbrži, najviši i najduži roller coaster u ovom parku. Već tokom prvih sekundi vožnje adrenalin dostiže svoj vrhunac i naš dan za pamćenje počinje…

 

 

Iako je bilo poprilično vruće, temperatura visoka, baš kao i vlažnost vazduha, svaka vožnja donela je novo rashlađenje. Ukoliko se odlučite da park posetite tokom leta, ova preporuka se odnosi na vodene atrakcije. Dakle, postoje i brojne vožnje nakon koji ćete biti mokri do gole kože, ali bukvalno. Ove vožnje bi trebale da se nađu na početku vaše “liste prioriteta”, kako biste imali dovoljno vremena da se osušite na suncu.

Naš predlog je dakle, da prvo posetite vodeni park Hurricane Harbor koji se nalazi u sastavu kompleksa, a da se zatim prepustite brzim i adrenalinskim vožnjama.

Park možete obići i panoramskim vozićem, u pratnji vodiča koji će vas u toku vožnje upoznati sa svim sadržajima.  U sastavu parka nalazi se i veliki “food corner” gde svako može pronaći nešto za sebe, pa su tako na meniju sendviči, burgeri, paste, salate, ali i kolenice sa pečenim krompirom i brojni drugi specijaliteti.

Na svakih nekoliko metara u parku nalaze se i kiosci sa brzom hranom, kokicama i osvežavajućim pićima, koje je moguće dopunjavati u neograničenim količinama ukoliko bocu kupite u parku. Isti je slučaj i sa kokicama.

Park nudi specijalne pogodnosti u vidu popusta na ulaz i dodatne vožnje za ljubitelje Coca Cola napitaka, pa uz priloženu ambalažu možete ostvariti brojne pogodnosti, ali vam predlažemo da se o svemu informišete neposredno pred odlazak u park, i to na njihovom zvaničnom web sajtu:  https://www.sixflags.com/greatamerica

I da se vratimo na vožnje! Mardi Gras Hangover najviši je loop coaster na svetu, i biće sasvim novo iskustvo za vas, čak i ako ste posetili brojne druge parkove. Njegova visina, brzina, i položaj vašeg tela tokom lude vožnje ostaviće najjači utisak, jer nama jeste!

Posetioci u ovom parku imaju jedinstvenu priliku da se tokom Giant drop (slobodan pad) vožnje posluže virtuelnim naočarima, pa smo to i učinili, pa su nas tokom vožnje pratili virtuelni super junaci što je ovu avanturu učinilo daleko zanimljivijom.

Demon, kružni looping coaster pružiće vam demonsku vožnju, jer nama jeste. Jedan od najviših na svetu, Demon je prepun iznenađenja, i baš kada budete mislili da je vožnja završena, desiće se nešto neočekivano.

Veoma popularne su i  Batman The Ride, Superman-Ultimate Flight, Goliath, Vertical Velocity, Joker ali i sve ostale atrakcije

Park je prilagođen apsolutno svim uzrastima, pa u njemu podjednako mogu da uživaju i deca i odrasli.  I dok su “vodene” vožnje uglavnom prilagođene deci, mi smo na raspolaganju imali pregršt ludih i brzih vožnji, i ponavljam, nismo uspeli sve da obiđemo ni pored “fast pass-a” (The Flash pass)koji se kupuje posebno i omogućava brži pristum atrakcijama bez čekanja u redovima, odnosno dobijate elektronski timer pomoću kojeg zakazujete vreme vožnje.

The Joker Free Fly Coaster nova je vožnja u Six Flags parku i za nas je bilo sasvim novo iskustvo, iako smo obišli brojne slične parkove u svetu. Tokom vožnje imali smo osećaj da letimo, ali je let bio urnebesan.

Kao što rekosmo, park je prilagođen svima, ali i podeljen na tematske celine. Kada su porodične vožnje u pitanju izdvojili bismo Yankee Clipper vožnju po vodi, zatim Sky Trek Tower, ali i Condor, budući da tokom svake od najbrojanih možete uživati u društvu dece. U parku je naglašena i interakcija sa posetiocima, pa u nekim atrakcijama dobijate ulogu borca protiv “mračnih sila” i oružje kojim ćete te sile poraziti.

Tokom celog dana vlada prava karnevalska atmosfera, a brojni plesači, u karnevalsim povorkama zabavljaju goste. Jedinstvene koreografije prate dešavanja, praznike i prilagođene su događajima u parku. Mađioničari, mažoretkinje, klovnovi i plesači u kostimima nama omiljenih likova iz crtaća, samo su delić svega onoga što smo videli, a što je svakodnevnica u ovom parku.

Cene ulaznica za park variraju, a kako je moguće ostvariti brojne popuste i pogodnosti pri kupovini, mogli biste proći veoma povoljno.

Ono što tokom narednih dana očekuje posetioce jeste Mardi Gras festival koji traje do 12. avgusta i upravo sada možete osetiti festivalsku atmosferu, ali i probati brojne slatke i slane specijalitete koji se vezuju za Mardi Gras.

Foto:Sinisa Kraljevic
Izvor: PRessSerbia

Nedavne objave