FIFA SVETSKO PRVENSTVO 2018 – RUSIJA

DOBAR ŽREB ZA SRBIJU!

Fudbaleri Srbije igraće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Rusiji u grupi E sa reprezentacijama Brazila, Švajcarske i Kostarike.

 

KANAVARO SMESTIO SRBIJU U GRUPU SA BRAZILOM

Iako su se mnogi plašili takozvane “grupe smrti“, ovaj put smo izgleda imali sreće i po svemu sudeći možemo se nadati i plasmanu u narednu rundu.

FIFA SVETSKO PRVENSTVO 2018 – RUSIJA DOBAR ŽREB ZA SRBIJU!

Prvi susret naši “Orlovi“ igraće 17.juna na Kosmos areni u Samari protiv fudbalera Kostarike, zatim protiv reprezentacije Švajcarske u Kaljinjingradu na Areni Baltika i na kraju šlag na torti će biti utakmica protiv Brazilaca na stadionu Spartaka (Otkritije areni) u prestonici Moskvi.

FIFA SVETSKO PRVENSTVO 2018 – RUSIJA DOBAR ŽREB ZA SRBIJU!

Nakon izvlačenja ekipa iz prva tri šešira, bilo je jasno da nećemo moći u grupe sa ekipama Španije, Portugala, Argentine, Nemačke, Engleske, Belgije… Odnosno da opcije postoje za grupu A u kojoj je domaćin Rusija, grupu E u kojoj je nosilac Brazil ili u grupu H kod selekcija Poljske i Kolumbije.

Ruka Fabija Kanavara, nakon (po nas dobrog) rasporeda izvlačenja koji su obavili čuveni Dijego Armando Maradona i nekada veliki brazilski desni bek i kapiten Kafu, izvukla je kuglicu u kojem se nalazio papirić sa natpisom Srbija i smestio našu reprezentaciju u grupu E kod nosioca Brazila.

FIFA SVETSKO PRVENSTVO 2018 – RUSIJA DOBAR ŽREB ZA SRBIJU!

Raspored i satnica mečeva reprezentacije Srbije:

  • 17 jun / 13h (srednjeevropsko vreme) / stadion Kosmos arena – Samara

SRBIJA – KOSTARIKA

  • 22 jun / 18h (CEV) / gradski stadion (Baltika arena) – Kaljinjingrad

SRBIJA – ŠVAJCARSKA

  • 27 jun / 19h (CEV) / Otkritje arena – Moskva

SRBIJA – BRAZIL

Po svemu sudeći dobili smo grupu po meri, jer sa svim protivnicima možemo da se nadmećemo, pa čak i sa favoritom Brazilom, a na našem fudbalskom savezu i stručnom štabu je da se do tada konačno konsoliduju i da stvore respektabilnu ekipu koje neće biti samo epizodista u Rusiji.

Raspored ostalih grupa:

GRUPA  A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

GRUPA  B: Portugal, Španija, Iran, Maroko

GRUPA  C: Francuska, Peru, Danska, Australija

GRUPA  D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija

GRUPA  F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

GRUPA  G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

GRUPA  H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović nakon žreba dao je sledeću izjavu:
“Mislim da je nama mnogo važan početak, prvi meč protiv Kostarike, meč koji gotovo po pravilu usmerava dalji tok šampionata. Moramo biti na zemlji i posvećeni kao što smo to bili u kvalifikacijama, da razmišljamo o prvom rivalu, a onda nam neće pobeći ni Švajcarska, odnosno Brazil.
Na Mundijalu nema slabih reprezentacija, svaka selekcija dolazi sa visokim ambicijama. Brazil je uvek i svuda favorit, ali to ne znači ništa na ovakvim turnirima”.

FIFA SVETSKO PRVENSTVO 2018 – RUSIJA DOBAR ŽREB ZA SRBIJU!
Takodje izjavu je dao i vršilac dužnosti selektora reprezentacije, Mladen Krstajić:

“U završnici najvećeg planetarnog takmičenja nema loših reprezentacija, a sve selekcije koje su ostvarile plasman doći će u Rusiju da izraženim ambicijama. Tako i Srbija.
Za srpski fudbal je prvo velika privilegija da se nalazi u ovako odabranom društvu, među 32 najbolje selekcije sveta.
Brazil je uvek favorit, ne samo u grupi nego i za osvajanje titule prvaka sveta, a respekt zaslužuju i Kostarika i Švajcarska. Na ovakvim turnirima prva utakmica je od velike važnosti, tako i mi gledamo na duel sa Kostarikom. Želimo prvo da se dobro pripremimo, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije koja će nam pomoći da ostvarimo svoje želje. I ne treba nam sada euforija, spustimo loptu na zemlju i uradimo sve što je potrebno kako bismo spremno otišli u Rusiju i na pravi način ušli u meč sa Kostarikom”.

Svetsko prvenstvo igraće se od 14.juna do 15.jula u 11 gradova na teritoriji Rusije, a branilac trofeja biće reprezentacija Nemačke.

 

Text: Oliver Vuković

(Visited 932 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *