СНИМАЊE НОВОГОДИШЊЕГ ПРОГРАМА ТВ ПАЛМА ПЛУС

НАЈВЕЋЕ МУЗИЧКЕ ЗВЕЗДЕ ЗАЧИНИЋЕ СЛАВЉЕ

У Србији током новембра телевизије ужурбано снимају новогодишње музичке програме. Јагодинска ТВ “Палма плус” је једна од телевизија, која прва окупља највеће српске звезде шоубизниса.  За снимање новогодишњег програма на многим телевизијама певачи морају да чeкају на ред неколико сати, међутим овде није тако. Организатор снимања побринуо се да за сваког певача одреди тачно сатницу, тако  да се унапред неколико дана знало ко и када снима своје песме. Уз традиционално иће и пиће, које је било припремљено за певаче и госте, само снимање новогодишњег програма трајало је  скоро дванаест сати, почело је  у подне, а завршило се у поноћ.

 

У јагодинском ресторану “Тигар”, 16. новембра, смењивале су се највеће српске звезде, које ће зачинити  славље у новогодишњој ноћи гледаоцима ТВ “Палма плус”, Цеца Ражнатовић, Радиша Урошевић, Шабан Шаулић, Зорица Брунцлик, Маринко Роквић,  Гордана Лазаревић, Бора Дрљача, Андрија Ера Ојданић, Милена Плавшић, Мина Костић,  Чеда Марковић, гост из Сарајева, Харис Џиновић … Као и увек добар домаћин, који је дочекивао госте, био је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине.

TV Palma Plus snimanje vovogodisnjeg programa

Поред бројних звезда уз оркестре Ненада Николића Патала, Бобана Продановића наступили су и Илда Шаулић, све популарније младе “Звезде Гранда” Тамара Милутиновић, Ана Севић, Милан Топаловић, па, Нела Бијанић, Горан Вукошић и многи други.

TV Palma Plus snimanje vovogodisnjeg programa

Овај несвакидашњи шоу употпунио је домаћин, Драган Мрковић Палма, некада врстан спортиста, кик-боксер. Он је најпре новинарима и фоторепортерима представио десетак својих чланова, шампионе, из Кик-бокс клуба “Палмини тигрови”, који су током године освојили медаље и постали прваци на бројним светским, европским и домаћим такмичењима. А затим,  са неколико познатрих такмичара и такмичарки је и сам демонстрирао борилачке вештине, којима је још увек вичан. Овај Марковићев приказ пратили су сви певачи, који су га на крају поздравили великим аплаузом.

TV Palma Plus snimanje vovogodisnjeg programa

– За здравље нације веома важно је да се млади баве спортом. У Јагодини млади спортисти имају максималне услове и град настоји да им омогући да вежбају и напредују. А омладини предстоји само да уче, завршавају школе и да им спорт помогне да многе препреке у животу лакше савлађују – поручио је господин  Драган Марковић окупљеним павачима, “седмој сили”, спортистима и гостима.

TV Palma Plus snimanje vovogodisnjeg programa

Многи певачи су искористили прилику не само да посете бројне продавнице и фирме, које ничу као печурке после кише у пословном делу града и који је по страним инвестицијама у самом врху у Србији, већ и да виде Зоо врт један од три у Србији, па и Музеј воштаних фигура. Јагодински јединствени Музеј воштаних фигура, у којем су фигуре најзнаменитијих српских, али и светскиих научника, политичара, јавних радника и спортиста спада у шест најпознатијих музеја у Европи. У њему су воштане фигуре, Кнеза Лазара, Вука Караџића, Николе Тесле, Николе Пашића, Доситеја Обрадовића, проте Матеје Ненадовића, патријарха Арсенија Чарнојевића. Десанке Максимовић, Карађорђа, Краља Петра Првог, Иве Андрића, патријарха Павла, Светог Саве, Павла  Вуисића, Вука Бојовића, спортиста Влада Дивца. Саше Ђорђевића, Новака Ђоковића …

– Кад год сам у Јагодини не пропуштам прилику да обиђем Музеј воштаних фигура јер је јединствен и баштини српску историју. Волим да видим славне српске личности, који су стварали српску историју и културу, прославили спорт – каже популалрни Борислав Бора Дрљача.

Обично, ТВ “Палма плус” снима новогодишњи програм у првој недељи новембра. Овог пута био је изузетак.

– Због одласка на студијско путовање четрсто и педесет студената у Аустрију, односно, Беч, које је орагизовала Скупштина града Јагодине морали смо да померимо време снимања новогодишњег програма. То је једна од акција коју годинама уназад организује град Јагодина и коју су студенти прихватили са одушевљењем јер имају прилику да се упознају са условима у којима студирају њихови вршњаци у Аустрији, па да их упореде са нашим.

– Летос је Град Јагодина организовао и одлазак просветних радника на семинар, који је одржан у грчком граду Паралија, па, одлазак малишана на море. За оне, који не иду на море у летњим месецима на отвореној сцени у излетишту Поток, организујемо бесплатне музичко-забавне вечери где посетиоци уживају до миле воље у песмама познатих извођача народне музике, али и игрању кола. Тада се на забави окупи и до 5.000 људи, свих генерација. Посебно морамо да се похвалимо Аква парком, који спада међу најбољим у Србији. Поносни смо на њега јер ове године, током лета, посетило га је око пола милиона људи (!?) из Србије и иностранства. Тако да је град Јагодина постао међу најатрактивнијим туристичким дестинацима у Србији, па га многи, с разлогом зову град будућности – додаје Далибор Марковић и захвалио се уредништву Српке ТВ Чикаго што често прати акције ТВ “Палма плус” и објективно пише о њима.

Многи су се распитивали да ли ће на снимање доћи и један од најпопуларнијих поп-певача у Србији Здравко Чолић.

– Чолић управо има светску турнеју, па није могао да дође на снимање новогодишњег програма. Био нам је гост летос на ревији кик-бокса у Кончареву, када је певао пред неколико десетина хиљада посетилаца – рекао је Далибор Марковић на крају кратког разговора за Српску ТВ Чикаго.

 

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ.  .

Nedavne objave