КОНЦЕРТ ЗАБАВНЕ МУЗИКЕ О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА

ЕЛЕОНОРА СА СВОЈИМ  ПРИЈАТЕЉИМА

Мало који концерт популарне, забавне, музике у Београду да је изазвао толико интересовање као недавно, који је одржан у београдском Дому Војске Србије,  под називом “Елеонора и пријатељи”. О њему се још увек у главном граду Србије прича јер су на њему наступили све сами музички асови, који иза себе имају веома успешне каријере.У препуној свечаној сали Дома ВС, поред Елеоноре Баруџије, учествовале су све саме величине српске музичке сцене, један од најпопуларнијих и најбољих оперских певача у Србији, Оливер Њего, па, Бети Ђорђевић, Зорана Павић, Дејан Петковић и све популарније атрактивне сесте Гобовић, Марија и Марина. Вокалне солисте је пратио Уметнички ансамбл Министарства одбране  “Станислав Бинички”, а дириговали су Војкан Борисављевић, Павле Медаковић и Игор Митровић.

Елеонора и пријатељи

Елеонора и пријатељи

Елеонору Лолу Баруџију памтимо по успешном наступу на Евровизији 1983. године када је певала пратеће вокале са сестром Изолдом, Данаијелу Поповићу. Они су отпевали нумеру “Џули”, која је заузеле четврто место. Елеонора је после тога често наступала са сестром, али и соло на разним манифестацијама и фестивала. И данас је можемо видети како пева на концертима, у клубовима … али, и компонује, пише текстове. До сада је снимила четири албума, у припреми је и пети, удата је за познатог композитора и аранжера, Зорана Тутуновића Тутуна. На концеру је отпевала песме: “Опет Београд”, “Скупило се друштво старо”, “Моји су другови”, “Пријатељи заувек”, “Dancing Queen” …

Елеонора и пријатељи

Оливер Њего, оперски певач (баритон) у београдском Народном позоришту остварио је низ запажених улога, за свој рад до сада је више пута награђиван и похваљиван. Оливер ради и као музички педагог, моментално је професор на Музичкој академији у Крагујевцу.

 

Елеонора и пријатељи

Бети Ђорђевић, поп, соул и џез певачица годинама носи назив српска Ела Фиџералд. Више од четрдесет године је стално присутна на бројном музичким дешавањима у Србији. Њени хитови, “Почнимо љубав из почеткка”, “Крај моје туге” и многи други из седамдесетих година прошлог века још увек су актуелни и популарни не само код средње и старије генерације, већ и код млађе.

Зорана Панић има завидну каријеру, коју  је започела почетком деведесетих година прошлог века. Учествовала је на “Месаму”, “Макфесту”, избору за “Песму Европе” (“Југовизија”), на “Сунчаним скалама”  је 1997. године победила песмом “Хоћу да умрем док ме волиш”. Позната је по песмама “Жетва”, “Хоћу да сам слободна”, а снимила је чак петнаест дуета са глумцима и спортистима (Драган Николић, Драган Бјелоглић, Никола Којо, Матеја Кежман, Александар Шапић, Ђорђе Пантић …)

Елеонора и пријатељи

Дејан Петковић, је свестрани музичар, свира, пева, компонује. Познаат је по нумерама “Тако ми свега”, “Опрости ми”, “Моја Дијана”, “Емануел” … Моментално помаже у каријери кћерки и младој глумици и певачици, Анити, са којом често наступа.

Композитор, аранжер  и дирегент, Војкан Борисављевић познати аутор бројних хитова поп-музике, као што су, “Одисеја”, “Љубав је само реч”, “А сад адио” … стварао је за Ђорђе Марјановића, Здравка Чолића, Леа Марина, Микија Јевремовића … Војкан је радио музику за многе филмове (“Лајање на звезде”), ТВ серије (“Врућ ветар”, “Сиви дом”) …

Елеонора и пријатељи

 

 

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

(Visited 505 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*