ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ „РОЗЕ ЖУРКА“

ОДАЗВАЛЕ СЕ ДАМЕ И ОМЛАДИНА

Недавно су две даме, у граду на Морави организовала хуманитарну акцију са својим суграђанима у клубу “Уно моменто” под називом “Розе журка”. Циљ овог дружења  је био да се прикупе новчана средства за две акција, прва, борба против рака дојке и, друга, “Реци “не” насиљу у породици”.

Ову акцију је подржала Компаније “Ејвон” из Краљева а организовала ју  је Афродита Кораћ, позната амбасадорка хуманости,  којој је помагала кћерка Тамара. Њих две су заједно осмислиле и реализовале цео догађај, хуманитарну акцију, која је наишла на велики одзив Краљевчана и добила њихову подршку. Улазница је стајала је 250 динара, а за тај износ свако ко је купио карту је добио козметички производ у тој вредности.

– Данима смо марљиво радиле, људима око себе смо говориле  да је веома важно  да дођу на дружење, упознају се и подрже обе акције, борба против рака дојке и “Реци “не” насиљу у породици”. Позивале смо Краљевчане на овај хуманитарни догађај а на нашу радост, они су сјајно реаговали, дошли су у великом броју. То нам је био подстрек да ускоро организујемо још једну сличну акцију – каже османаестогодишња ученица Тамара Кораћ, која је и поред великих школских обавеза нашла време да помогне акцију. – Драго ми је да су се одазвале све ејвон даме и бројна омладина, лепо смо се забављали, уз пригодан програм, чинећи једно велико хумано дело.

– Слоган наше акције је: “Наше мало, некоме значи пуно, покажи да ти је стало”. Ово је била наша прва акција, али, не и последња. Наставићемо да подижемо свет људима и помажемо женама. Према истраживањима свака десета жена у Србији је жртва насиља и томе мора доћи крај, треба га искоренити. Борићемо се да насиље нестане. А када је у питању рак дојке доказано је да је ова болест све присутнија у свету, а стање све алармантније, посебно у Србији, после бомбардовања 1999. г. када су коришћене бомбе и муниција са осиромашеним уранијумом. У свету свака осма жена се суочава са проблемом рака дојке. Ова малигна болест је најчешћа код жена у 140 од 184 земље света. Стопа смртносту у развијеним земљама је далеко нижа од оне у земљама у развоју захваљујући већој свести и бољем приступу дијагностици. – рекла нам је Афродита Кораћ.

Ову акцију је медијски подржала ТВ “Мелос” из Краљева (дирктор Зоран Јовановић) и Српска ТВ Чикаго.

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave