GRMEO ČIKAGO! NEZAPAMĆENA POSEĆENOST NA SRPSKOM FESTIVALU

SERB FEST U ČIKAGU ZABELEŽIO NEZAPAMĆENU POSEĆENOST

Trodnevni fetival “Serb Fest” u Čikago ove godine zabeležio je neverovatnu posećenost. Za tri dana ovaj tradicionalni festial, koji se održava više od 20 godina na Srskoj ulici kod sabornog hrama Sv. Vaskrsenja u Čikagu posetilo je preko preko pet hiljada posetioca.

VIDEO

SERB FEST CHICAGO

Serb Fest – Festival, ima za cilj da Americi predstavi srpske običaje i kulturu i svoje tradicinalne vrednosti. Ovo je mesto gde se mogu probati tradicinalni srpski specijaliteti, torte, kolači, prasetina i jagnjetina sa ražnja, rostilj i pića domaćih proizvođača. Za najmlađe je u okviru festivala organizovana igraonica na otvorenom, mini zološki vrt i tobogan dok su stariji posetioci mogli da uživaju u folkloru, igrama i pesmama i lutriji. Da potsetimo, festival je pomoglo preko 20 sponzora. Pored uobičajnih nagrada, kao što su razni pokloni, karte, večere, vaučeri, televizor, pečeno prase i novčane nagrade bila je i glavna nagrada , terensko vozilo “Hamer”.

SERB FEST CHICAGO
SERB FEST CHICAGO

SERB FEST CHICAGO

 

  SERB FEST CHICAGO

U toku avgusta i septembra u Čikagu i okolini će se održati još nekoliko festivala koje sa zadovoljstvom preporučujuemo da posetite a to su “Taste of Serbia” , “Srbijada” i još nekoliko festivala u Viskansinu i Indijani o kojima više informacija možete naći na stranici Srpske Televizije u kalendaru događaja.

KALENDAR DOGAĐAJA U AMERICI

 

 

(Visited 3992 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *