MIS SREBRNOG JEZERA 2017

LENTA ZA MARIJU IVKOVIĆ

U Golupcu, u hotelu “Golubački grad”, koji se nalazi uz samu obalu Dunava, 1.avgusta održano je finale jedinstvenog festivala lepote u Srbiji,  22. izbor “Mis Srebrnog jezera  2017”.

Pobednica ovogodišnjeg izbora je devetnaestogodišnja kozmetičarka Marija Ivković iz Bora, dok je Nađa Ranđelovic (17 godina) učenica iz Niša postala prva pratilja, Anđela Jovanović (18) učenica iz Topole ponela je lentu druge pratilje. Na izboru su dodeljene još dve nagrade. Za “Top model Srebrnog jezera” proglašena je Ana Petric (18) učenica iz Valjeva, a priznanje “Najlepši osmeh” u konkurenciji dvanaest devojaka, uručeno je Marini Gavrilovic, (24) studentkinji iz Bajine Bašte. Publici su se predstavile i defilovale pistom još: Jelena  Mitrović  iz Vlasotinaca, Olja Ivanović iz Srpskog Sarajeva (Republika Srpska), Svetlana Šopić iz Pančeva, Violeta Janićin iz Novog Sada,  Milica Ivković iz Bora, Olja Antić iz Niša i MIlica Đorđević iz Rače Kragujevačke.

Marija Ivkovic MIS Srebrnog Jezera
Marija Ivkovic MIS Srebrnog Jezera

I ove godine, baš kao proteklu dvadeset i jednu godinu, finale izbora “Mis Srebrnog jezera”  održano je 1.avgusta. Za razliku od ranijih godina kada je izbor bio u Velikom Gradištu, ovog puta održan je u bašti hotela “Golubački grad” u Golupcu. Pema izjavi idejnog  tvorca, osnivača i izvršnog producenta izbora, Gorana Kovačevića, koji je u isto vreme generalni direktor,  organizator ovog takmičenja i vlasnik Agencije “Favorit” iz Arenđelovca, sledećih godina “Mis Srebrnog jezera” održavaće se i u drugim gradovima u Srbiji.

MARIJA IVKOVIC
JELENA MITROVIC
NADJA RANĐELOVIC
ANDJELA JOVANOVIC
ANDJELA JOVANOVIC
ANA PETRIC
ANA PETRIC
MARINA GAVRILOVIC
MARINA GAVRILOVIC

– Pored uobičajenog programa, koje ima manje-više svaki izbor za “mis” (defile devojaka,  kandidatkinja za titulu najlepše devojke, modne revije, nastupa pevača …) moj izbor “Mis Srebrnog jezera”, jedino  je takmičenje na svetu, koje u svom zvaničnom delu programa ima promociju knjige značajnih autora – rekao nam je organiator izbora u Golupcu, Goran Kovačević.

Primera radi, na jednom polufinalu u Aranđelovcu, u hotelu “Izvor”, svoju tada najnoviju knjigu, “Nadmoćniji pol”, promovisao je čuveni francuski pisac Patrik Beson. Ovog puta u Golupcu knjigu o životu i radu poznatog srpskog tekstopisca i kompozitora, Dragiše Nedovića predstavio je prof.dr Dragan Bataveljić.

Marija Ivkovic
Marija Ivkovic MIS Srebrnog Jezera 2017

Stručni žiri, koji je odlučivao o nagradama, bio je u sastavu: predsednik, Dobrivoje Petrović sudski veštak i medijator, Rosica Miladinović direktorka hotela “Golubački grad” Golubac, Miroslav Đorđević direktor i vlasnik Turističke agencije “Stellla maris”, Slobodan Bibo Ivanović biznis manadžer, Trst, Italija, Dragoslav Kule Perišić profesionalni moto-vozač, Nenad Adamović Tomba, Velibor Jovanović AMD Kruševac, Saša Rajić MUP Republike Srbije, Bojan Stanisavljević bivši fudbaler “Radničkog” iz Niša, “Napolija” i “Udinezea” i Dalibor Sibinović  “Mediana” Niš.

U Golupcu održana je etno-modna revija “Kreative”  Kruševac, nastupio je i Ansambl “Hleb života” iz Beograda,  Orkestar “Fleš” iz Aranđelovca, pevači, Mirko Lazić, Milenko Živkovic, dok je najpoznatiji srpski zdravičar, Dragiša Simić, ostavio sve prisutne u bašti hotela “Golubački grad”, bez daha, recitujući valičanstvenu poemu i najlepšu srpsku pesmu Laze Kostića “Santa Marija dela salute”.

Pokrovitelji izbora bili su  Opština Veliko Gradište I hotel “Golubački grad” Golubac. Među medijskim pokroviteljima bila je i Srpska TV Čikago.

 

Za Srpsku Televiziju iz Čikaga : Zoran JAKŠIĆ

Nedavne objave