MIS "SREBRNOG JEZERA 2017"

VELIKO FINALE 1. AVGUSTA

Veliko finale 22. Internacionalnog izbora “Mis Srebrnog jezera  2017.” održaće se u utorak 1.avgusta u hotelu “Golubački grad” u Golupcu

 

Ove godine, priča duga 21 godinu, imaće  svoj nastavak, finale  “Mis Srebrnog jezera 2017” za koga mnogi kažu da je najprestizbiji, najpoznati i najstari izbor za mis u Srbiji!

Sve će se događati  u Hotelu “Golubački grad”, u Golupcu, pored Dunava, gde je najveća i najpoznatija reka u Evropi, najšira u celom svom toku, od izvora u Nemačkoj do ušća u Crno more!

U finalu ce učestvovati 15 devojka iz gotovo čitave Srbije, one  će se boriti za laskavu titulu, krunu i lentu, kao i za nagrade mnobrojnih sponzora! Jedinstveni Festival lepote na srpskim prostorima  pored izbora za “Mis Srebrnog jezera 2017” u svom programu ima još: nastup estradnih zvezda sa gostima večeri, modnu reviju na kojima će se predstaviti poznati modni brendovi, nagrade igre za posetioce u Hotelu “Golubački grad”. Što je najzanimljiivije, biće održana i jedna promocija knjige (!?). Ovaj izbor je verovatno jedinstven u svetu koji promoviše i kulturne vrednosti, predstavljanje brojnih knjiga domaćih i svetskih autora. Na jednom izboru svoju najnoviju knjigu “Nadmoćniji pol”, promovisao je i čuveni francuski pisac Patrik Beson, koga je bivši predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolic odlikovao ordenom.

 

Idejni tvorac, osnivač I izvršni producent izbora, Goran Kovačević, kaže:

– U početku mi je bila ideja da izborima i raznim turističko-kulturnim  sadržajima unapredimo turizam u Braničevskom okrugu, a Srebrnom jezeru poboljšamo turističku ponudu. Sada posle više od dve decenije izbor je postao brend Srbije!  Mnogi do početka moje akcije nisu  čuli da Srebrno jezero uopšte postoiji, danas je već drugačija priča.

Izbor “Ms Srebrnog jezera” osnovan je 1996.godine,a do sada su na njemu učestvovali najpoznatiji estradni umetnici, donatori,  vodeće robne marke a izveštaje sa njega objavljivali brojni mediji u Srbij i inostranstvu. Među izvođačima i gostima bili su: Ljuba Lukić, Dragan Pantić Smederevac, Vladimir Savčić Čobi, Era Ojadanić, Milan Babić, Riki Lugonjić, Luis, Renato Henc, Miki Jevremović, Dragiša Simić, Bogoljub Mitić Đoša, Branko Babović, poznatiji kao Đuro Palica iz humorističke TV serije “Kursadžije” ….

Izbor su u proteklih godina podržavali najpoznatiji robni brendovi:  “Knjaz Miloš”, Kozmetika” “Nevena” Leskovac, MB pivo, “Zlatorog” Maribor, proizvođač boje za kosu “Rilken” iz Grčke….

O izboru su pisali, priloge emitovali I reportaže prikazivali: TV ”Pink”, Radio telelvizija Srbije, drugi program, Srpska TV Čikago, “Večernje novosti”, “Evropske novosti”, “Ilustrovana Politika”, “Franfurtske vesti”, “Svedok”, TV  KCN, TV Košava i drugi.

Mis Srebrnog jezera
Mis Srebrnog jezera
Mis Srebrnog jezera
Mis Srebrnog jezera

Mnoge devojke, koje su počele da grade karijeru, prve korake napravile su na izboru za “Mis Srebrnog jezera”, kasnije su postale poznate i slavne! Pomenućemo Aleksandru Doknić iz Požarevca, “Mis Srebrnog jezera 2011.”, koja je postala “Mis Srbije 2012” i učestvovala na izboru za “Miss world”, na Baliju u Indoneziji, gde je ušla među 20 najlepših devojaka sveta! Martina Rajić, pobednica 2009. godine je postala poznati foto-model i manekenka, kao i Dijana Jonić. Jovana Arsić se posle jednog izbora odlučila da karijeru nastavi kao TV voditeljka. Suzana MIlutinović je posle krune na Srebrnom jezeru osvojila  još jedno vredno priznanje, bila je “Mis turizma sveta” na takmičenju, koje je održano u Las Vegasu.

Mis Srebrnog jezera

Ovogodišnje 22  finale, kao I proteklih godina, održava se 1.avgusta. Ovog puta u Hotelu “Golubački grad” u Golupcu uz brojne zvezde estrade, specijalnih gostiju. Događaj će pratiti najpoznatij mediji u Srbiji i dopisnici iz inostranstva. Čitav tok izbora snimaće TV “Lav” Vršac sa više kamera. Medijski pokrovitelj izbora je Srpska TV Čikago.

Mis Srebrnog jezera

U estradnom delu učestvovaće Orkestar “Fleš”, zatim, pevači Mirko Lazić, Milenko Živković, predviđena je i etno-modna revija, kao i promocija knjiga “Život i delo Dragiše Nedovića” prof. dr Dragana Bataveljića i  “Zdravice Srbije”, autora Dragiše Simića!

Za Srpsku TV Čikago: tekst: Zoran JAKŠIĆ

Fotografije: G. Kovačević i Z. Jakšić

 

(Visited 650 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*