“ПАЛМИНИ ТИГРОВИ” – АУСТРИЈА 4:2

КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ

 ЗДРАВКО ЧОЛИЋ НАСТУПИО У ЗАБАВНОМ ДЕЛУ ВЕЧЕРИ

Поводом рођења Светог Јована Претече, Ивањдана, сеоске славе Кончарева, код Јагодине, у овом месту познатом по спектакуларним спортским приредбама за које одвано зна читав  свет,  7. јула је одржан јубиларни,  међународни 20. кик-бокс турнир.

КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ

Овај јединствени спортски спектакла сваке године организује Кик-бокс клуб “Палмини тигрови” из Јагодине. Овог пута противник КБК “Палмини тигрови” била је репрезентација Аустрије, а резултат меча на крају сусрета био је 4:2 за домаћине.

КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ
КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ

У сјајној атмосфери, на отвореном, мечу у Кочареву је присуствовало 20.000 гледалаца! То је до сада највећа забележена посета на овом спектаклу. Међу гостима на кик-бокс мечу био је председник Републике Србије Александар Вучић са ћерком, затим, први потпредседник Владе и министар иностарних послова Ивица Дачић, министри Александар Антић и Бранко Ружић, амбасадор Руске Федерације, његова  екселенција г. Александар Чепурин, представници неколико других амбасада. Нису изостали ни председник Светске кик-бокс федерације Борислав Пелевић, затим, генерални секретар Кик бокс савеза Србије Петар Петровић… Међу гостима се нашао и  Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера, Новака Ђоковића, чија се воштана фигура (Новакова) налази у Музеју воштаних фигура у Јагодини.

Као и до сада, у претходним годинама, уваженим гостима је био домаћин  председник “Јединствене Србије” г. Драган Марковић  Палма, који је и дугогодишњи председник и оснивач КБК “Палмини тигрови”.

КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ

Борбе у Кончареву су биле веома оштре, бескомпромисне и неизвесне о чему говори велики број нокаута. Актуелни првак света  Александар Коновалов, отворио је овај јединствени спортски спектакл победивши нокаутом у првој рунди у категорији до 63,5 килограма (дисциплина лоу-кик) противника Мишаљина Чмилевског.  Даље, Предраг Мијајловић у категорији до 63,5 кг (К-1) је победио са 2:1 Кристијана Димитријевића,  Александар Ђорђевић је у категорији до 67 кг (лоу-кик) био бољи од Исхата Гупуријана (у другој рунди је био прекид због повреде Аустријанца), а Немања Пантелић у категорији до 75 кг  (лоу-кик) победио Јетмира Емрула, нокаутом у првој рунди.

Аустријанци су имали две победе. Акјар Сади Кан је у категорији до 57 кг (лоу-кик) нокаутом у првој рунди победио Данијела Богдановића, а Реза Зекрија у категорији до 60 кг (лоу-кик) одлуком судија 2:1 био бољи од Данијела Мемедовског.

У Кончареву у забавном делу програама наступио је један од најпознатијих балканских поп-певача, Здравко Чолић.

Кик-бокс мечеви  у селу Кончареву, које се налази око шест километара од Јагодине, на самој левој обали Велике Мораве, убраја се међу најпосећеније у овом делу Европе. Он се  одржава на отвореном, у просеку га гледа преко 10.000 људи. И овог пута за овај спортски спектакл владало је велико интересовање, а у Кончареву било је и рекордних 20.000 гледалаца (!?), иако је ТВ “Палма плус” из Јагодине обезбедила директан пренос за цео свет.

КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ
КИК-БОКС У КОНЧАРЕВУ КОД ЈАГОДИНЕ

На досадашњим турнирима у Кончареву наступале су репрезентације из више земаља Русије, САД, Италије, Бугарске, Хрватске, Турске, Грчке, Шпаније, Украјине, Француске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Пољске, Словачке, Чешке, Португалије …Овог пута гост у Кончареву била је кик-бокс репрезентација Аустрије. У досадашњим сусретима кик-боксери “Палмини тигрови” победили су 15 пута, један меч је завршен нерешено, а изгубили су од екипа Русије и САД.

 

За Српску ТВ Чикаго, Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave