KNJIGA “IZBOR” , SINIŠA MIJATOVIĆ, DIGITALNO IZDANJE

ЕЛЕКТРОНСКА КЊИГА О СРПСКО ИСТОРИЈИ,

“ИЗБОР” СИНИШЕ МИЈАТОВИЋА

“Понеси ову књигу са собом у тај бели свет. Да не заборавиш ко си, шта си и одакле си. Време брише сећања и зато ти је она потребна, да се подсетиш коме народу по рођењу припадаш. И да хоћеш, од свог народа и земље не можеш да побегнеш, јер у којој год другој земљи био, увек ћете други подсећати одакле си дошао и какав је твој народ и твоја земља. Они знају боље од тебе. Ти извади књигу, па им je покажи. Ако већ не познају наш језик и ћирилично писмо и не могу да је прочитају, има доста слика, па нека гледају, схватиће ако нису слепи код очију. Не мораш ти ни ову књигу да им показујеш, ако те је срамота. Оправдај се, само реци да нико не може да бира родитеље, одрекни се свог народа и земље, ако је услов да постанеш ништа да би код њих постао нешто. Разумећу те, али онда, одатле где си дошао, не враћај севише овамо, одакле си пошао. Избор је твој.”

Izbor - Siniša Mijatović

Синиша Мијатовић је током протеклих 6 година  објавио близу 600 текстова на сајту SrpskaTelevizija.com

Поред текстова о изложбама и догађајима велики број њих је и о српској историји. Један значајни историјски документ који је сада претворен у књигу од 838 страница у електронском издању можете преузети бесплатно.

KNJIGA "IZBOR" , SINIŠA MIJATOVIĆ, DIGITALNO IZDANJE

ЕЛЕКТРОНСКА КЊИГА О СРПСКО ИСТОРИЈИ, "ИЗБОР" СИНИШЕ МИЈАТОВИЋА


PREUZMI BESPLATNO / FREE DOWNLOAD

Pošalji download link na:

select this field if you want to subscribe to the STV website (optional)

Синишина књига „Избор“ је прави избор у право време. Текстови и фотографије, у целини, чине један
фасцинантан историјски документ, који обрађује историјски период с`краја XIX и почетка XX века. Ово је књига за читање и „гледање“, зналачки конципирана да већ на први поглед побуди интересовање.

(Рецензија Божо Вуковић, историчар)

издавач Књижевни клуб “Жеља” Београд

Штампа Српска Телевизија , Чикаго Илиноис.

Формат PDF EBook

Izbor , knjiga o istoriji Srbije, Siniše Mijatovića

СИНИША МИЈАТОВИЋ СТВ УСА
СИНИША МИЈАТОВИЋ СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА САД

Рођен 1964. године у Лозници, дипломирани економиста, завршио постдипломске студије и стекао звање магистра наука, усавршавао се на академији у иностранству. Аутор девет књига (приче, историјска монографија, роман, дневник, поезије за децу, религиозна поезија, поема), литерарне радове објављивао у бројним часописима и зборницима. Преседник Књижевног клуба „Жеља―, издавач, рецезент и уредник у 26 издатих наслова од којих осам двојезичних. Када је почео да се бави новинарством, започиње свој рад у „Шабачком гласнику― и „Вршачким вестима―.Стални инострани дописник СТВ УСА – СрпскеТелевизије из Чикага од 2011. године, на којој у овом периоду објављује више од 600 самосталних текстова са преко 13.000 пратећих фотографија. Члан УНС-а.

 

 

“Вођен, искључиво, личним афинитетом према одређеном периоду наше славне националне историје, направио сам избор публикованих текстова који су се нашли у овом електронском издању књиге, коју сам и насловио „ИЗБОР“. Ово издање је мој скроман допринос да се у ово, духовно, опскурно и тешко време отргну од заборава, златним словима исписане странице српске историје и Срба”. Синиша Мијатовић

Knjiga Izbor, Siniša Mijatović Srpska Televizija SAD

neke tekstove možete pročitati na linkovima:

ЧИСТА ОБРАЗА И УСПРАВНОГ СТАСА

МАГАРАЦ СИМА, МАСКОТА 8. КОЊИЧКОГ ПУКА ВКЈ

ПИТАЊЕ ЧАСТИ

МОРЕ И НЕБО (1. део)

КАПИЈА ОТАЏБИНЕ

Nedavne objave