ПАДАЛИ РЕКОРДИ

САЛОН  АУТОМОБИЛА, БЕОГРАД 2017

Од 24. марта до 2. априла на Београдском сајму, под слоганом “Године пролазе, страст не престаје” је одржан 53. међународни Салон аутомобила и 11. међународни Салон мотоцикала, који је ове година забележио нове рекорде. За десет  дана, колико су трајали салони, у халама Београдског сајма изложена возила на површини од око 40.000 квадратних метара,  манифестацију је посетило око сто и педесет хиљада љубитеља аутомобила и мотоцикала.. Током Салона продато је рекордних 3.500 возила (прошле године је продато 3.000 возила).

Добра продаја, боље од лањске, је из разлога што су многи продавци скинули марже, али и због тога што су банке дали повољне  услова за добијање кредита.

Ове године је на салонима аутомобвила и мотоцикала било 400 излагача из 30 земаља, 35 брендова је представило 67 новитета, од тога је било  33 премијере, које су се први пут виделе на српском тржишту! Пошто је неколико дана пред почетак Салона аутомобила у Београду завршен Сајам аутомобила у Женеви многа возила су из Швајцарске директно стигла у Србију да би била изложене десет дана како би их видели и дивили им се љубитељи четвоточкаша и двоточкаша на једином Салону аутомобила на Балкану.

Поред најновијих моделе “мерцедеса”, БМВ, “шкоде”, “реноа”, “ферарија”,  љубитељи аутомобила и мотора могли су да виде и “ладу гранте”, “тојоте”, неколико модела “”форда”, па, аутомобиле “фијат”, “киа”, “мазда”, “опел”,  “фолцваген” … моторе “кавасаки”, “сузуки” …

auto salon
auto salon

По традицији, и на овом Салону аутомобила посетиоци су имали прилике да присуствују избору за “Мис Салона аутомобила и мотоцикаала”. Победила је Јелена Ђорђевић (“фијат”), прва пратиља је била Јована Николић (“сузуки”), а друга пратиља је постала Катарина Лазаревић (“фолцваген”). Све оне су добиле наградно путовање од организатора Салона аутомобила и мотоцикала..

salon automobila
salon automobila
salon automobila
salon automobila
salon automobila

Текст и фото за Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ.

(Visited 56 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*