APEL ZA POMOĆ IRENI CVETKOVIĆ IZ VRANJA

NVO Nacional Realizam iz Smedereva i ekipa sa juga Srbije poziva ljude dobre volje u ime humanosti i plemenitosti da pokažu da svako vreme, može biti vreme dobrote.

APEL ZA POMOĆ IRENI CVETKOVIĆ IZ VRANJA!

Stanija i Blagoje Cvetković ( Irenini roditelji)

ul. Milentije Popovića 1/5  Vranje 17501

kontakt: 017/ 412-616  i  063 /824-77-92

POMAŽIMO JEDNI DRUGIMA! 

IRENA CVETKOVIĆ apel za pomoc

Rođena je kao zdrava beba, ali zbog nemarnosti lekara odmah po rođenju postala je doživotni invalid. Godine svog detinjstva provela je sa majkom na Banjici i u Tiršovoj. Majka Stanija sa Irenom provodi dvadesetčetiri sata dnevno i jedino ona sme da je hrani.

Irena koja boluje od spastične cerebralne paralize, pored toga što ne može da govori, kreće i da koristi ruke, uspela je da ovaj nedostatak nadoknadi upotrebom nožnih prstiju, pa jedino tako koristi tablet i daljnski upravljač koji su joj jedina zanimacija.

IRENA CVETKOVIĆ apel za pomoc

Stanija naglašava da nema samo njena ćerka ovaj problem, da je više desetina takvih slučajeva u Srbiji, a roditelji se na sve načine bore za život svoje dece:
“Biti roditelj deteta s posebnim potrebama je samo po sebi teško, ali biti roditelj takvog deteta u Srbiji – to je već strašno. Svi smo svesni surove stvarnosti koju sa sobom nosi dijagnoza kao što je cerebralna paraliza, ali za i najmanji boljitak i pomak mog deteta boriću se do poslednjeg daha! U zgradi u kojoj stanujemo nema lifta, pa sam svakodnevno prinuđena da na stepeništu nosim na svoja nejaka leđa Irenu da malo barem udahne svež vazduh jer joj srce slabo, koči se i često ima gušenje. Ne znam šta će biti sa njom kada me ne bude više bilo – kroz suze i očaj priča majka Stanija”

Irenina želja je da dobije invalidska kolica sa elektromotorom kako bi majci olakšala teret.

IRENA CVETKOVIĆ apel za pomoc

(Visited 2235 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *