IT BUSINESS BRIDGE U HOTELU MOSKVA

Сарадња са кластерима за укупан привредни развој

„Сектор информационих технологија бележи изузетно позитивне резултате. Наши талентовани појединци, предузетници и ИТ предузећа већ су познати у свету, а постоји и политичка воља да искористимо могућности ИТ-а за целокупни развој. Такође, постоји и обострана спремност за сарадњу између државе и привреде, односно приватног сектора, као фактор убрзања у процесу дигиталне трансформације пословања“, истакла је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић на отварању конференције „Business Bridges“, у организацији Асоцијације српских кластера у хотелу „Москва“ у Београду.

1sal0226Она је подсетила да је то Министарство припремило Нацрт Стратегије развоја индустрије информационих технологија, како би производни и извозни капацитети ИТ сектора били у потпуности искоришћени.

„У дефинисању мера унапређења овог сектора, од огромног значаја су биле консултације са представницима ИТ кластера, који су показали спремност да заједно радимо на подстицању индустрије информационих технологија, која треба да допринесе укупном  привредном развоју“, рекла је државни секретар.

Она је као главне мере развоја ИТ-а навела развој кадровских потенцијала, финансијску подршку за  ИТ предузетништво и стартап пројекте, затим, улагање у истраживање и развој, подршку извозницима, као и развој модела пословања који су омогућени информационим технологијама, у различитим привредним гранама.

(Visited 110 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *