Najbolji atleticari i atletski radnici za 2010

Dragana Tomašević i Asmir Kolašinac najbolji atletičari u 2010. godini

Na svečanosti Atletskog saveza Srbije proglašeni su najbolji atletičari, treneri i klubovi uz  predstavljanje partnera za realizaciju programa ASS za 2011. godinu.  Ugovore o saradnji sa ASS potpisali su Ministarstvo omladine i sporta, Telekom Srbija,  JAT Airways i medijska kuća Politika.

U prijatnom ambijentu prostorija Com Trade na Novom Beogradu, proglaseni su najbolji srpski atleticari, atletski klubovi i atletski radnici. Prvi deo svečanosti Atletskog saveza Srbije koja je upriličena povodom proglašenja najboljih atletičara, trenera i klubova, bio je posvećen onima koji u atletiku najviše ulažu. ASS predstavio je partnere koji će pomoći realizaciju programa ASS u 2011. godini, a Ugovore o saradnji sa ASS potpisali su Ministarstvo omladine i sporta, Telekom Srbija,  JAT Airways i medijska kuća Politika.

1456274460radnici-gradjevinarstvo

U prepunoj Sali kompanije ComTrade domaćin Veselin Jevrosimović zahvalio se svim prisutnim i naveo da je 2010. godina bila godina velikog napretka i uspeha za srpsku atletiku. „Godinu iza nas pamticemo po 27 osvojenih medalja na međunarodnim takmičenjima, po fanstasticnom nastupu atletske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Barseloni, po odlicnom organizovanom  Ekipnom prvenstvu Evrope II liga i po najboljoj ikada organizovanoj Evropskoj atletskoj konvenciji.

Naravno da sve ovo ne bi moglo da se postigne i održi da nije bilo zdušne podrške sponzora i prijatelja Atletskog Saveza Srbije. Dalje je predsednik Jevrosimović najavio i potpisivanje Ugovora sa MOS-om, generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbija, i najavio novu saradnju sa  Ministarka Snežana Samardžić-Marković je pohvalila Atletski Savez i izjavila da je prezadovoljna saradnjom sa istim, a gde je dobra saradnja tu su i rezultati. Posebno je ministarka bila zadovoljna zbog načina na koji je organizovana Evropska Atletska Konvencija. U ime Vlade Republike Srbije ministarka je potpisala Ugovor vredan 35 miliona dinara.

Titulu generalnog sponzora i u 2011. godini imaće Telekom Srbija, čiji  je komercijalni direktor Vladimir Lučić rekao da je iznenađem rezultatima srpskih atletičara, ali i radom ASS. Gospodin Lučić je u ime kompanije Telekom Srbija produžio dalju saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

Kompanija JAT Airways postala je oficijelni avio prevoznik Atletskog Saveza Srbije, a ugovor je potpisao direktor Vladimir Ognjenović i tom prilikom rekao da je u atletika u Srbiji u ekspanziji i da će JAT Airways biti velika podrška našim atletičarima, sa verovanjem da će ova saradnja imati dugoročan karakter.

atletika-najbolji-u-2010_04

Posebno važna ugovor danas potpisan je ugovor o medijskom pokroviteljstvu sa kućom Politika. Plod ovog ugovora je ponovno pokretanje dodatka u Sportskom Žurnalu pod nazivom Planeta Atletika. Glavni urednik Predrag Sarić takođe je rekao da će ovaj dodatak izlaziti svakog poslednjeg petka u mesecu.

U nastavku svečanosti dodeljena su priznanja, zahvalnice, novčane nagrade i pokloni.

Ponos atletskog sporta u 2010. godini su: najbolja atletičarka Dragana Tomašević, najbolji atletičar Srbije Asmir Kolasinac. U konkurenciji ml.seniora to su Ivana Španović i Mihail Dudaš, Najbolja juniorka Srbije je Bojana Vuković, dok je vicešampion sveta u bacanju kugle najbolji junior – Božidar Antunović. Kod ml. juniora najuspešniji su bili Nikola Čanković i evropska vicešampionka Amela Terzić. U konkurenciji pionira titulu najboljih u 2010. godini odneli su Aleksandar Veličkovic i Nikolina Stojanović.

Za uspeha atleticara stoji mudrost, znanje i iskustvo trenera. Titule najuspešnijih u 2010. godini su: Danilo Krtinic u konkurenciji seniora, Rifat Zilkić i Stojanović Mirjana kod juniora i pionira.

Među 10 najuspešnijih klubova našli su se: Novi Beograd, Crvena Zvezda, Vojvodina -Novi Sad, Sirmijum – Sremska Mitrovica, Partizan – Beograd, Železničar  Niš, Mladost Užice, Novi Pazar, Radnički Kragujevac, Niški Maraton

Upravni odbor ASS opredelio je iznos od 1.000.000,00 dinara za najuspešnije, a milion su podelili atletičari i treneri: Emir Bekric, Antunovic Bozidar, Jevtic Olivera, Tatjana Jelaca, Asmir Kolasinac, Goran Nava, Sara Savatovic, Amela Terzic, Dragana Tomasevic, Nemanja Cerovac, Igor Sarcevic, Ivana Spanovic, Danilo Krtinic, Mirjana Stojanovic, Kuzmanovic Slavoljub, Kuzmanovic Dragisa, Jovan Jahic, Nikola Tomasovic, Mirko Zeljkovic, Rifat Zilkic i Goran Obradovic.

Atletski savez zahvalio se svim institucijama i partnerima koji su podržavali i učestvovali u organizacji atletskih manifestacija tokom 2010. godine: Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije Sportskom savezu Srbije, Vojno medicinskoj akademiji, Vojnoj akademiji, Telekomu, Delta Sportu, hotelu Continental, Veranu, Srboexportu, Nestle, ComTrade, medijskim partnerima Sportskom Žurnalu, Pressu, SOS televiziji, RTS i agenciji Sportnetwork.

Veliku pomoć Atletskom savezu pružili su volonteri. Predsednik Organizacion odbora Evropske atletske konvencije ministarka Snežana Samardžić Marković i predsednik Organizacionog odbora Evropskog ekipnog prvenstva II lige zahvalilise su volonterima na nesebičnoj podršci.

photo: Com Trade

Nedavne objave